Annons

Palmstaden firade rekordet med seger

Laddningen var hundraprocentig. Kylan i avsluten likaså. Palmstaden vann det viktiga toppmötet mot Malmö med 8–5 och har häng i toppstriden i division två. Och så nytt publikrekord på det."Det här var pricken över i:et", sa målvakten Daniel Jönsson om att vinna inför 624 i Södan.
Sport • Publicerad 23 januari 2009
Kvällen fullbordad Palmstaden vann och satte nytt publikrekord. Mer fanns in te att önska. I jubelhögen gör Tom Åkesson high five med lagkaptenen Joon Berggren. BILD: Claes Nyberg
Kvällen fullbordad Palmstaden vann och satte nytt publikrekord. Mer fanns in te att önska. I jubelhögen gör Tom Åkesson high five med lagkaptenen Joon Berggren. BILD: Claes NybergFoto: 

Daniel Jönsson sa på förhand att hemmaderbyt mot Malmö skulle bli hans roligaste match i karriären. Det blev den också.

- Helt överlägset. Publiken... sista tio minuterna bär de fram oss, utbrast han.

Annons

Publiken tände Jönsson till storspel. I andra och tredje perioden räddade han sitt lag när Malmö var heta i sin jakt på att komma i kapp.

- Killarna är fantastiska på att täcka skott, då är det mycket lättare att stå emot och jag får göra några viktiga räddningar som lyfter laget. Palmstaden kopplade målmässigt grepp tidigt och fixade 4-0 som blev 4-1 i första periodpausen.

Matchen var jämn och hård med bryskt spel emellanåt. Malmö var på gång rejält men kom aldrig närmare än 6-4 och 7-5.

Matchavgörande 8-5 kontrade Tom Åkesson in med knappt fem minuter kvar.

- Vi har lite flyt på vår sida i dag, sa spelande tränaren Henrik Kronholm.

- Men vi var effektiva och utnyttjade våra målchanser. Vi sa på förhand att det var viktigt att sätta chanserna, och det lyckas vi med, sa Kronholm nöjt.

Och Daniel Jönssonsmålvaktsspel?

- Han gjorde en ganska svag insats senast, men jag kände på mig att det här skulle bli hans match. Riktigt kul att han gör en sån match, det behöver vi. Segern var av oerhörd betydelse för Palmstaden. En förlust och Palmstaden hade varit nio poäng efter Malmö i toppstriden. Nu skiljer tre poäng.

- Det här kan bli ett bra slut på säsongen, sa Henrik Kronholm.

Vad är ett bra slut?

Annons

- Att vi vinner resten.

Härnäst väntar serieledande Carlshamn hemma på söndag. Palmstaden hade två mål med torsdagskvällen. Att vinna var förstås det ena. Det andra var att slå nytt publikrekord för innebandy i Trelleborg.

Det gamla löd på 480, på ett lokalderby mellan Palmstaden och Trelleborg säsongen 1998/99. Tio år senare är det slaget. 624 skapade en festlig inramning.

- Kul. Det här visar att det finns ett intresse i stan, sa Henrik Kronholm.

Publiken fick dessutom vara med om en kontraktsskrivning i andra periodpausen. Målvakten Daniel Jönsson skrev på ett femårskontrakt med Palmstaden på innerplan. Detsamma gjorde nyckelspelaren Joon Berggren.

- Nu ser alla att vi menar allvar med vår satsning, förklarade ordförande Nils Olsson.

- Det är här man har börjat sin karriär, och det är väl här man ska sluta den också, sa målvaktshjälten Daniel Jönsson.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons