Annons

Palmstaden bästa laget men poänglöst

Palmstaden hade inte marginalerna med sig i hemmamatchen mot serieledarna Landskrona. Oturligt studsande bollar var det som stjälpte Trelleborgslaget.
Sport • Publicerad 18 februari 2007
Palmstaden förlorade oturligt hemma mot topplaget Landskrona men å andra sidan vann man den tidigare matchen mot Landskrona lite turligt. "Så man kan säga att vi har vars en skitförlust", sa Palmstadens tränare Samy Kiiskinen. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Palmstaden förlorade oturligt hemma mot topplaget Landskrona men å andra sidan vann man den tidigare matchen mot Landskrona lite turligt. "Så man kan säga att vi har vars en skitförlust", sa Palmstadens tränare Samy Kiiskinen. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Av Landskronas fyra mål var det bara ett som var vad som kan kallas ett riktigt spelmål. Men det är å andra sidan det som det handlar om i innebandy, att göra mål alltså.

– Det är in i målet som bollen ska förpassas, sedan spelar det ingen roll hur den hamnar där, log en trots allt inte alltför missnöjd Palmstadentränare, Samy Kiiskinen, efter 3– 4-förlusten (1– 1,2– 1, 0– 2).

Annons

Och han hade all anledning att vara nöjd med vad hans lag presterade på planen, framförallt i den andra perioden.

– Vi visade verkligen att vi kan spela bra innebandy, vilket var väldigt bra med tanke på att vi inte hade något att spela för, konstaterade Samy.

Palmstadens möjligheter att nå kvalplatsen i division 3 Skåne södra var minimala i och med att Stanstad vann sin match i lördags.

– Men vi vill avsluta serien på ett bra vis. Efter en tät och inte alltför händelserik första perioden exploderade Palmstaden av spelglädje i den andra, och förutom de två målen som man gjorde (Lousie Lendt och Rebecca Mårtensson) skapade Trelleborgslaget massor med chanser.

– Vi borde om inte ha avgjort matchen där så i alla fall tagit ett större grepp om den än avd vi gjorde, konstaterade Samy Kiiskinen.

I en tilltrasslade situation med bara 50 sekunder kvar av perioden var det i stället Landskrona som reducerade till 3– 2.

Både oturligt och orättvist för Palmstaden.

Mitt i den sista perioden kom sedan Landskronas kvittering, deras enda "rena mål".

– Sen har vi missflyt igen när deras vinstmål studsar på en spelare och ställer vår målvakt Carolin Kronholm, suckade Samy Kiiskinen.

Under de sista minuterna skapade Palmstaden ett visst tryck mot Landskronamålet men lyckades inte att åstadkomma något mål.

Annons

Bäst i Palmstaden, och på plan, var Rebecca Mårtensson som gjorde två mål och även visade upp ett bra passningsspel.

– Hon är en riktig målspruta men tillhör egentligen vårt F16-lag. De matcher som hon har varit med har hon tillfört mycket, sa Samy Kiiskinen.

För Palmstaden återstår det nu två omgångar av serien.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons