Annons

"Palmhoppen" avlöste varandra

I lördags arrangerade Trelleborgs Konståkningsklubb Palmhoppet för första gången. Det innebar ett 70-tal tävlanden i olika åldrar från hela södra Sverige och flera av hemmaåkarna var riktigt duktiga. Man bjöd på både hisnande piruetter och hopp.
Sport • Publicerad 20 november 2006
Matilda Dehlén var bara en av många duktiga konståkare som tävlade i Palhoppet i lördags. Matilda tävlar för arrangerande TKK. @08 Bildbyline:BILD: TOMAS NYBERG
Matilda Dehlén var bara en av många duktiga konståkare som tävlade i Palhoppet i lördags. Matilda tävlar för arrangerande TKK. @08 Bildbyline:BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

TKK-tränarna Robert Grzegorczyk och Josefine Persson hade 16 åkare att heja fram och leda och båda var helnöjda:

– Alla är jätteduktiga och alla gör verkligen så gott man kan, menar Robert.

Annons

Det är tufft att vara konståkare. Iväg på tävling varje helg mellan september och mars. På många ställen är det "svinkallt" och inte ens hemma i Söderslättshallen är det någon värme att tala om.

– Lite nervöst är det, inleder Matilda Dehlén – som är en av TKK-arna i Palmhoppet.

– Jag tycker det är roligast att snurra och jag har åkt konståkning sedan jag var fyra år, fortsätter hon.

Matilda kommer fram till att det varje vecka handlar om fem ispass och med resten av träningsdosen får hon hjälp med:

– Förutom ispassen tränar Matilda två off ice-pass och två balettpass, förtydligar Josefine Persson. Matilda Dehlén blev sjua i sin miniorklass B och där kom klubbkamraterna Miranda Miller och Ellinor Åkesson på tredje respektive sjätte plats.

– I minorklass C tog våra flickor hem de tre första platserna. Matilda Olsson kom etta, Elin NIlsson tvåa och Ella Waderup trea, informerar tävlingschefen Helen Persson.

I minor C-klassen tävlade även Cecilia Rundberg, Frida Gartrup och Paulina Larsson.

Bland de yngre hemmaåkarna kom även Nicole Andersson och Erika Olsson trea. Nicole i C-klassen och Erika i B-klassen för ungdomar.

I junior B-klassen fanns bara två tävlanden och där vann TKK:s Johanna Jönsson före klubbkamraten Isabelle Persson.

– De äldre åkarna kommer att få tävla mot andra åkare redan kommande helg. Då ställer de upp i en större tävling i Halmstad, avrundar Helen Persson.

Annons

Första helgen i december arrangeras SM i Borås och den enda från TKK som kvalificerat sig dit är Jennifer Gencel. Jennifer åker därför till Tibro kommande helg, där just SM-deltagare samlas.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons