Annons

Palicka börjar i målet

Sverige är sedan tidigare klart för mellanrundan. I kväll ska man försöka skaffa sig bästa tänkbara utgångsläge där. En av nyckelspelarna blir Andreas Palicka, som får förtroendet mellan stolparna mot Kroatien.
Sport • Publicerad 22 januari 2009
Sveriges målvakt Andreas Palicka. Bild: Scanpix
Sveriges målvakt Andreas Palicka. Bild: ScanpixFoto: 

Johan Sjöstrand blir andremålvakt bakom Palicka.

- Palicka är en målvakt med inspiration och temperament och det kan passa här i grytan. Johan Sjöstrand är lite coolare och det kan också vara bra. Förhoppningsvis står Palicka i 60 minuter. Det betyder ju att han spelar bra, säger Ola Lindgren, Sveriges förbundskapten.

Annons

Sverige har just nu två poäng med sig till mellanrundan. Det har också Kroatien. Mycket står alltså på spel i kvällens gruppfinal, där en eventuell vinnare står på fyra poäng när VM sedan fortsätter i Zagreb.

- Det gäller att vi är coola i början av matchen och att vi håller fokus i försvaret och visar kyla i anfallet. Vi måste spela oss till bra lägen. Kroatien visade mot Spanien att de har höjt sig tre, fyra nivåer jämfört med inledningsmatcherna. Nu visar de sitt rätta jag, säger Lindgren.

Den svenska förbundskaptenen förklarar att hans spelare är väl medvetna om vilket magnifikt publiktryck som väntar dem. Och han vet att det inte kommer bli som vilken match som helst.

- För oss gäller det att kunna kommunicera därute. Man måste ha mer ögonkontakt med varandra än annars och vi måste hjälpas åt att hålla huvudet kallt, säger Lindgren.

Gruppfinalen börjar klockan 20.30.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons