Annons

På gott och ont...

Ligger man pyrt till som IFK gör – i botten av elitserietabellen – ja, då blir det också upp och ned, när det gäller prestationerna på planen.
Sport • Publicerad 23 december 2008

Bristen på självförtroende gör att spannet mellan bottennapp och topprestation emellanåt nästan blir gigantiskt.

Bland topprestationerna från i går märks ett par riktiga knorrmål från Andreas Bamberg och Marcus Litborn. Precis som några riktigt fina mål från linjen av kämpen Kim Johansson.

Annons

Till topprestationerna hör även en och annan idioträddning av Joachim Christensen i målet. Liksom ett par resoluta tacklingar i rätt moment insatta av Daniel Bygdemark. Daniel blir förresten bara bättre och bättre. Främst i rollen som försvarsspelare men även framåt kräver han mer och mer bevakning från motståndarlagets sida. Nye Elvijs Borodovski inledde också med några riktiga topprestationer i form av välriktade skott. Sammanlagt gjorde Elvijs sex mål men till sist spelade väl letten ungefär jämnt med sig själva.

– Jag är bara nöjd med min inledande halvlek i dag. Sedan missade jag alltför mycket.

Så självkritiskt och helt riktigt analyserade Elvijs efteråt. Men han kan vara nöjd med IFK-spelet i stort så här långt. Han kan i dag med gott samvete vända hem för julfirande i Baltikum och väl tillbaka igen har Dragan Brljevic att slipa vidare på denna "guldklimp". Till bottennappen hör givetvis också alla onödigt bortslängda bollar och där syndade Elvijs en hel del. Värst var nog ändå Marcus Litborn och även han spelade nog ungefär jämnt med sig själv. I så fall 5–5, eftersom "Mackan" gjorde fem fina mål framåt.

Ungdomlig entusiasm ska inte grusas och därför ligger vi lågt, när det gäller duktige Filip Bengtssons inhopp i går. Har sett 18-åringen briljera på flera träningspass och i går fick han chansen hemmavid. Med nerverna utanpå den blå tröjan inledde Filip med ett felpass – som gav Guif ett mål direkt och till Filips stora olycka hör att det tyvärr blev da capo på missen lite senare. Kim Johansson blev lite groggy efter smällen i "backen" men värre än så var det säkert inte. Läkaren, Peter Malmgren, förbjöd klokt nog vidare spel och Peter fick ingripa även när det gäller Marcus Litborn.

– Jag fick en skalle på hakan, förklarar Marcus själv efteråt och smällen tvingade Peter att agera skräddare. Tre rejäla stygn blev det på Mackans hakspets.

Till det mera glädjande i går fanns även publiksiffran och 796 är en hyfsat bra siffra. Med IFK-mått av i år. Nu har alla IFK-are att först fira träningsledigt fram till den 5 januari. Därefter kan man i lugn och ro träna samman laget ytterligare inför nästa match: Skövde borta den 29 januari.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons