Annons

Owusu lånas ut

Sport • Publicerad 1 mars 2005

Mike Owusu lämnar TFF. Backen lånas ut till danska division ett-laget Nyköbing Falster Alliance, NFA.

" Vi har så många backar som går före Mike, säger TFF:s sportchef Lasse Larsson.

Annons

28-årige Mike Owusu kom till TFF för ett och ett halvt år sedan. Trots över 50 allsvenska matcher med Örgryte och Malmö FF och proffsspel i holländska NEC Nijmegen har han inte lyckats slå sig in i TFF:s startelva.

– Vi har så många backar som går före Mike, motiverar Lasse Larsson beslutet att låta backen spela i Danmark fram till 1 juli.

– Nyköbing tar över lönebetalningen till Mike och vi får också en liten hyresersättning.

Mike Owusu ansluter till den danska klubben under tisdagen. NFA ligger tolva i danska ettan och i laget finns gamle TFF- och IFK-spelaren Håkan Nilsson.

– Jag ska dit och försöka göra bra ifrån mig. Förhoppningsvis kanske någon klubb får upp ögonen för mig i Danmark, säger Mike som inte hyser någon agg mot TFF.

– Jag är inte sur på klubben, jag kan inte klaga. Jag var borta hela försäsongen i fjor och jag är mest besviken på mig själv att jag inte har presterat bättre. Jag har inte kommit upp i den standard som jag kan prestera. TFF har på kort tid blivit av med fyra spelare. Kenneth Gustavsson, Johan Laursen, Justice Christopher och Mike Owusu. Kvar finns två målvakter, 16 utespelare och fyra lärlingar.

– Vi behöver två till " en mittfältare och en anfallare. Det är bara en dryg månad kvar till seriestart men vi kommer inte göra några panikvärvningar, säger Lasse Larsson.

Hur ser det ut med möjligheterna att låna spelare av MFF?

– MFF har massor av tävlingsmatcher framöver och de som är aktuella för oss har funnits med i trupperna. Nu är jag övertygad om att MFF inte har värvat klart och då har vi en jättemöjlighet att låna någon spelare. Tyvärr kommer dock ingen forward bli ledig, säger Lasse Larsson.

I går blev det också definitivt att träningsmatchen mot Helsingborgs IF på onsdag ställs in på grund av TFF:s problem med skador och sjukdomar. Nästa inplanerade match är lördagens möte med Nordsjälland.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons