Annons

Oviss period snart över för Thomas Magnusson

Höllvikens GIF behöver en mittback. Thomas Magnusson är trött på att kuska omkring. Mycket tyder på att Höllviken och Magnusson kommer överens inom de närmaste dagarna. "Vi för diskussioner varje dag. Höllviken ligger nära till hands", säger den förre TFF-aren.
Sport • Publicerad 4 mars 2005
Thomas Magnusson på väg till Höllviken.
Thomas Magnusson på väg till Höllviken.Foto: 

Frågtecknen har varit många kring Thomas Magnussons fotbollskarriär de senaste månaderna.

Det har spekulerats i kontrakt som har varit på gång i Tyskland, Norge och Ryssland. Men förhandlingarna resulterade i bästa fall i provträningar.

Annons

– Det var inte så här jag ville att det skulle bli. Men det är väl så här branschen är, säger Thomas Magnusson som nu säger sig vara trött på en värld av fotbollsagenter och rykten.

– Jag längtar efter att få spela fotboll just nu och hur det än löser sig så är det skönt att den här ovissa tiden snart är över.

För tillfället befinner Thomas Magnusson sig i Sundsvall där han vistats de senaste två veckorna. Men som bekant blev det inget spel i GIF sundsvall.

Sedan dess har han stannat kvar hos en bekant och tränat med division III-laget IFK Sundsvall. Magnusson har i nuläget tre alternativ att ta ställning till. Hamnar han inte i Höllviken lär det bli någon av två superettanklubbar.

– Jag väntar bud från dem när som helst. Efter det får jag ta ställning, men Höllviken har mycket på plussidan och det känns kul att de är så angelägna att jag ska spela för dem, säger han.

Höllvikens GIF skulle ta emot Magnusson med öppna armar.

Division II-klubben har redan ett starkt lag och resultaten i träningsmatcherna imponerar.

– Men är det någon position vi behöver förstärka på så är det på mittbacksplatserna, säger Höllvikens tränare Caspar Pauckstadt.

Pauckstadt och Magnusson har talats vid flera gånger.

– Han verkade vara mycket intresserad av oss. Med honom i laget faller den sista pusselbiten på plats, säger Pauckstadt.

Annons

Thomas Magnusson säger själv att han har fått ett gott intryck av Höllviken.

– Laget ser intressant ut med flera bra spelare.

Magnusson har lovat Höllviken ett besked innan veckan är slut.

Mats Nilsson, fotbollssektionens ordförande i Höllvikens GIF, har redan ordnat bostad åt sitt eventuella nyförvärv. Ett jobb räknar han också med att kunna ordna så fort Magnusson bestämt sig.

– Styrelsen har goda kontakter. Det är ju inte pengarna utan den sociala biten som vi kan konkurrera med.

– Ingen skulle bli gladare än jag om han bestämde sig för oss, fortsätter Mats Nilsson. Höllvikens GIF har fler spelare på ingång. Den 10 mars anländer 23-årige amerikanen Joshua Hareld med en bakgrund i den amerikanska universitetsfotbollen.

– En snabb kantspelare, användbar som mittfältare eller forward, säger Caspar Pauckstadt.

Dessutom väntar man på två unga thailändare och tre spelare från Kongo Kinshasa som ska träna med klubben inom kort.

Björn Gustavsson

fotboll Höllviken
fotboll Höllviken
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons