Annons

Oviss framtid för Marie Olsson i TBTK

Marie Olsson har hamnat i kläm i Trelleborg. Pingisstjärnan vill inte acceptera TBTK:s kontraktsförslag och tidigare har hon tackat nej till andra klubbar. "Pingisen är ens liv. Det här är inte alls kul", säger hon.
Sport • Publicerad 8 juni 2006

En ny pingissäsong närmar sig. Marie Olsson vet i inte var hennes karriär ska fortsätta.

– Jag kom hem från VM den första maj. Redan då ville jag ha det klart, men jag vet fortfarande inte.

Annons

22-åriga Marie Olsson har en strålande säsong bakom sig med SM-guldet i singel som höjdpunkt. Dessutom har hon vunnit Finlandia Open och sedan Li Fen lämnade har hon varit TBTK:s ankare.

– Jag har trivts hela tiden och trodde att jag skulle vara kvar men det kontraktsförslag jag fått är jag inte beredd att acceptera, det är mycket sämre än det jag har haft innan.

Tidigare har det varit osäkert om TBTK skulle få ihop de intäkter som krävs för att spela ännu en säsong i elitserien.

– Jag förstår att det är svårt med sponsorer, det är det ju alltid, men de borde talat om situationen för mig tidigare. Jag fick mitt kontraktsförslag först i slutet av maj. Innan dess hade Marie Olsson tackat nej till ett antal klubbar.

Nu är tiden knapp.

Löser det sig inte med Trelleborg finns inte många andra klubbalternativ kvar.

– Tråkigt att vi inte kan komma överens, men jag tycker inte jag har gjort något fel, och jag måste tänka på min framtid. Pingis är mitt levebröd, säger Marie Olsson.

Hon hoppas på en snar lösning, men hur den ska se ut vet hon inte.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, det känns inte bra. Jag har ju köpt lägenhet i Trelleborg och det är inte så lätt att flytta hur som helst.

Trelleborgs BTK:s ordförande Jan Lundgren vill ännu inte ge några hundraprocentiga garantier huruvida det blir elitseriespel för Ladies Team 2006/2007.

Annons

– Det pågår kontraktsförhandlingar med spelarna, men några kontrakt har vi inte klara än, säger Jan Lundgren. Däremot har klubben nyligen fått ett positivt besked från Trelleborgs kommun. TBTK får 150 000 kronor av kommunen inför nästa säsong.

– Det här är en grundplåt vi måste ha, men vi måste ju ha spelare också, säger ordföranden Jan Lundgren.

Trelleborgs kommun har samarbetat med Trelleborgs BTK under de två senaste säsongerna. Då som nu har kommunen sponsrat klubben med 150 000 kronor per säsong.

– Deras framgångar har stärkt kommunens varumärke och vi vill sporra damidrotten i Trelleborg, säger kommundirektören Rutger Persson.

Många klubbar har problem att täcka kostnaderna för spel i damernas elitserie. Till hösten blir det åter endast sju lag i högsta serien.

TBTK är lottat att möta småländska nykomlingen Dänningelanda borta i första omgången den 14 oktober.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons