Annons

Övertygande med målvakt på lån

Flamur Gerbeshi vaktade IFK:s mål i 38–23-vinsten över Hästö. Känns namnet inte igen? Inte så konstigt. Han spelar till vardags i Hästö. IFK:s tre ordinarie målvakter är i sjukstugan.
Sport • Publicerad 27 augusti 2008
Foto: 

- Jag är sjuk, förkyld. Jag spelade i helgen och då kände jag mig sämre. I dag var jag hos läkaren och tydligen har jag en infektion, berättar IFK:s tredjemålvakt Gogo Jancevski.

Med Joachim Christensens indisponibel på grund av fotskada och Andreas Göranssons borta för ryggskada finns det inte många valmöjligheter kvar.

Annons

Lösningen blev att Hästö lånade ut sin juniorlandslagsmeriterade målvakt Flamur Gerbeshi.

- Det var kul att få speltid. Det har jag inte väntat mig, sa Flamur efteråt. Det hade inte heller Alfred Kongstad, 15 år, innan försäsongen. Han har spelat i IFK:s juniorlag i ett år. I går fick han hoppa in.

- Straffarna var det väl inte mycket att göra på. Man blir kall och stel när man sitter ner. Men det gick bättre när jag hoppade in på slutet, säger Alfred Kongstad.

Skillnaden mot fredagens träningsmatch mot Sandefjord var påtaglig. Mot Hästö höll IFK ett högre tempo. Marcus Litborn var tillbaka på plan, inte helt kry, men tillräckligt för att spela.

Det var IFK:s nye högernia Goran Kuzmanoski tacksam för.

- Jag spelade bättre i dag när Marcus var med, säger han. Makedoniern har varit fem veckor i Trelleborg och ser stor potential i det unga laget.

- Vi spelade bättre i dag än i de senaste två matcherna. Försvaret var kompakt, säger Goran Kuzmanoski.

IFK:arna kom tätt inpå Hästös försvar och målen duggade tätt på linjen genom Daniel Bygdemark och Kim Johansson.

- Vi läste sönder deras 3-2-1-försvar direkt och då fick de problem, konstaterar IFK-tränaren Thomas Franzén. Anfall, försvar och kontringar fungerade väl för hemmalaget som saknade fortsatt skadade Denis Bahtijarevic, Andreas Nilsson, Niklas Engdahl.

Och så målvakterna.

Annons

- De kommer tillbaka. Dansken (Christensen) är tillbaka redan på fredag, säger Thomas Franzén.

Vem som vaktar målet borta mot IFK Ystad på torsdag är inte klart.

- Jag har en vilodag i morgon och jag siktar på att vara tillbaka på torsdag, säger Gogo Jancevski.

- Jag har inte snackat med Thomas än, säger Alfred Kongstad.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons