Annons

Övertidsmål förstörde för TFF

TFF åkte till Göteborg med en poäng – och hem till Trelleborg med en. Däremellan hände a-l-l-t i en match som saknar motstycke – och slutade 2–2 efter 99 spelade minuter.
– Egentligen borde man hänga i en snara här i omklädningsrummet, men för mig är det ingen utväg, säger Patrick Winqvist till TA-sporten efter Göteborgs sena kvitteringsmål.
Göteborg • Publicerad 6 oktober 2018
Trelleborgs Robin Nilsson (th) gör 1–1 under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.
Trelleborgs Robin Nilsson (th) gör 1–1 under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT

TFF kom till Gamla Ullevi med fjorton matcher utan seger – medan IFK Göteborg inte var mycket bättre. Tre raka förluster och 1–9 i målskillnad.

Men redan efter två minuter small det bakom Marko Johansson i TFF-målet. Ett inspel från vänster nådde Sebastian Ohlsson som kunde raka in 1–0 till Göteborg. En mardrömsöppning för Winqvist och TFF.

Annons

Som reste på sig. Och faktiskt spelade ut IFK Göteborg stora delar av första halvlek.

Men ska TFF klara sig kvar i allsvenskan får inte laget missa målchanser som det läge Hümmet brände efter cirka tio minuter. Anton Tideman sköt ett misslyckat skott, Hümmet dök upp på bortre stolpen och med cirka en meter i från öppet mål drar han till. Och lyckas med konststycket att träffa ribban.

Kanske säsongens miss.

– Ett läge som Hümmet sätter 99 gånger av 100, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

TFF fortsätter dock att göra det bra och både Robin Nilsson med ett distansskott och Isak Jönsson med en nick är nära.

Kvitteringen skulle dock komma.

Robin Nilsson målskytt efter någon form av skottlobb som ställde Erik Dahlin i Göteborgsmålet efter cirka halvtimmen. Misstänkt hands på Sudic i situationen innan, bör sägas.

I halvlekens absoluta slutskede kom nästa snackis då Felix Hörberg drogs ner i straffområdet av David Boo Wiklander, men Patrik Eriksson vinkade avvärjande.

– Det är en uppenbar miss av domaren, men sånt händer, han gör ju det inte medvetet. Vi missar öppet mål och domaren missar den här straffen. Det är så det är just nu, vi hade behövt den rätta hjälpen och måste få med oss allting som vi förtjänar, säger Patrick Winqvist om straffsituationen.

Om första halvlek var händelserik – var den andra längde det motsatta.

Annons

Tobias Hysén byttas in men mer än några halvchanserna förmådde han inte att skapa.

TFF å andra sidan kom inte närmare än Deniz Hümmets täckta skott som touchade nättaket.

Fram till tio minuter kvar – mitt i Göteborgs värsta press rycker sig den nyblivne landslagsspelaren Felix Hörberg loss och sätter dit sitt fjärde mål för säsongen.

– Han gör återigen en jättefin insats, en mogen och bra prestation. Jag ser en oerhört positiv framtid för Felix om han får vara frisk, han är en ovanlig typ av spelare. Han är en av många som kvitterar ut ett gott betyg vecka efter vecka, säger Winqvist.

TFF kunde sedan hålla undan och inkassera tre o-e-r-h-ö-r-t viktiga poäng.

Zoran Jovanovic (th) sparkar IFK:s Tobias Hysén i huvudet och får rött kortunder lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.
Zoran Jovanovic (th) sparkar IFK:s Tobias Hysén i huvudet och får rött kortunder lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi.Foto: Adam Ihse/TT

Trodde de flesta.

Men efter 99 minuter kunde georgiern Giorgi Kharaishvili sätta 2–2 på frispark efter att Zoran Jovanovic mycket fult sparkat Tobias Hysén i ansiktet.

– Zoran är ledsen och besviken. Det är en olyckshändelse och han menar det inte. Direkt efter slutsignalen gick han bort och bad om ursäkt på deras bänk. Sedan är han naturligtvis besviken av att det blir mål, säger Winqvist om händelsen.

Tobias Hysén skriver på Twitter han mår ”förhållandevis bra” efter händelsen.

Kanske till och med bättre än TFF efter de tappade poängen.

Annons

– Det är ett horribelt slut för oss. Känslan är att allt går emot oss, även om det kanske inte är så. Vi lyckas vända matchen trots att vi inte får straff. Och så matchens sista spark som Marko är på och nästan får tag i. Det är nästan ett hån mot allt man håller på med. Egentligen borde man hänga i en snara här i omklädningsrummet, men för mig är det ingen utväg, säger Patrick Winqvist.

BP spelar på söndagen mot Hammarby och vinner laget har TFF hela nio (!) poäng upp till kvalstrecket.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons