Ovädret saboterade höstpremiären

Småklubbarnas höstpremiär blev ordentligt saboterad av det oväder som drog fram under gårdagens seneftermiddag och som kulminerade med blixt och dunder strax efter kl 20 och en bit in i den andra halvleken i bland annat Minnesberg och Skurup.
Sport • Publicerad 2 augusti 2002

På båda ställena tvingades också domaren bryta matchen, där trelleborgaren Harry Wicktor hade ansvaret i Minnesberg, där Malmö United var på besök. - Jag har bara varit med om att bryta en seriematch vid ett tidigare tillfälle och det var i Hittarp. Där rullade åskan fram över åsen och det var ju likadant här i dag, där man inte vet hur länge ovädret ligger kvar, menade Harry. Det hade gått exakt 17 minuter och tolv sekunder av den andra halvleken, när Harry kallade till sig lagkaptenerna, Jimmy Larsson i hemmalaget och Martin Andersson i United. Han behövde inte argumentera någon längre stund och även tränarna var helt överens. - Inget att säga om utan ett helt riktigt beslut, menade United-tränaren Ulf Pålsson - som tidigare verkat i Västra Ingelstad och hemmatränaren Peter Adelsgård var lika enig med domaren. Nu blir det omspel mellan såväl Minnesberg-Malmö United som Skurup-Kvarnby och det gäller för de inblandade ledarna att snarast hitta ett nytt matchdatum.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.