Annons

Otippad segrare i Falsterboderbyt

Det blev lite av en skrällseger i årets upplaga av derbyhoppningarna på Falsterbo Horse Show under lördagen. När samtliga 30 ekipage gått i mål stod 24-årige irländske löjtnanten Shane Carey och tioårige Killssery som segrare - ensam utan en enda rivning.
Sport • Publicerad 13 juli 2002

- Jag trodde nog att jag skulle ha en hyfsad chans att gå felfritt i derbyt. Samtidigt tyckte jag nog att Killossery var i bättre slag i fredags. Shane är inget särskilt känt namn för svensk ridsportpublik, kanske för att han inte hoppat förrän 1996 då han kom in i irländska armélaget. På Killossery har det tidigare bara blivit starter i nationella derbyn, aldrig ett internationellt som nu. Till segern ska läggas äran i att ha slagit OS-mästare som holländaren Jergen Dubbeldam och tysken Lars Nieberg, rutinerade derbyvinnare som schweizaren Pius Schwizer och tysken Björn Nagel, samt en hel hop svenska toppnamn. Lisen Bratt-Fredricson och 13-årige hingsten Graal straffade lite olyckligt ut sig på 14:e hindret, Öresundsbron, som numera kan räknas till Falsterbos klassiska hinder. Två vägran gjorde att hon uteslöts, och då hade hon som sista ryttare i tävlingen fram till dess haft ett guldläge. Red felfritt och snabbt. Det blev dock både pengar och framgångar för familjen Bratt-Fredricson. Lisens make Peder red in på en tredje plats med hingsten Baileys, efter bara en rivning, och tjänade 60 000 kronor. Peder gick in på tiden 173,80 sekunder, drygt sex sekunder efter tvåan, tyske Markus Fuchs på Royal Charmer, också de med en rivning och fyra fel i bagaget.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons