Annons

Ostrukturerat men IFK går ändå rakryggat

Sport • Publicerad 15 februari 2007

Fem matcher återstår. Och IFK Trelleborgs hopp om SM-slutspel lever i allra högsta grad, detta trots förlusten mot Lindesberg.

Ingemar Linnéll gästade Söderslättshallen och bedömde nykomlingens möjligheter:

Annons

– Trelleborg har stor chans, det tror jag.

Bakom förbundskaptenens ord ligger kanske ett mått av vänlighet gentemot värdarna. Jag vet inte. Linnéll sa också att han på förhand inte trodde att laget skulle vara inblandat i slutspelsstriden, att laget gjort bra ifrån sig om de klarar sig kvar utan att behöva kvala.

Kanske även jag får krypa till korset. Jag hade ju IFK på en tionde plats inför seriespelet. Nu har jag visserligen kollegor som har betydligt längre väg att krypa – några mil österut tippades på finalplats för IFK Ystad. Men där har också skandalerna duggat tätt.

Det finns så mycket som inte kan förutses. IFK Trelleborgs försvarsspel är ett exempel.

Jag satt på läktaren och tittade på Lindesbergsspelarnas frustrerade ansiktsuttryck. De hade revansch i tankarna när de trädde in på planen, nu höll de på att få stryk igen.

Petar Misovski överglänste Richard Larsson under första halvlek. IFK:s försvarsspel var ramstarkt och synnerligen svårläst.

Som lekman är det svårt att hitta struktur i IFK-spelet. 6-0 växlas till 5-1 för att då och då bli 4-2 och punktmarkeringar.

Lindesbergstränaren Mats Engblom ansåg att Trelleborg är Sveriges bästa lag när det gäller att göra motståndarna dåliga. Ett betyg som säger det mesta om IFK och varför västmanlänningarna var så frustrerade.

– Denis (Bahtijarevic) har ingen struktur i sitt arbete när han ligger och stöter överallt. Då blir vissa av våra spelare tveksamma och håller i bollen lite extra.

Till slut hittade både jag och Engblom struktur. Presskonferensen hölls i samma lokal som IFK haft sin matchgenomgång. På tavlan stod med stora bokstäver: "STRUKTUR".

Annons

Det som IFK föll på i går – och det som kan fälla dem framöver – är att laget inte riktigt kan förvalta det fina försvarsspelet. I går missades alldeles för många skott, kontringar och genombrott.

Anfallsspelet måste upp en nivå till för att slutspelsdrömmen ska bli verklighet. Fem matcher kvar. Troligen krävs det sex poäng till. Alingsås och Heim är goda chanser. Ystads IF blir en tuff nöt i Österporthallen. Guif på söndag kan bli nyckelmatchen som avgör det hela.

För inte kan väl Zanotti förlita sig på att polaren i Hammarby, Staffan Olsson, ger honom en present i sista omgången.

Slutligen lite skvaller. Johan Zanotti sa "pissedåligt" på presskonferensen. Men jag tror ingen tar illa upp för det.

Och för sakens skull – han använde även ordet rakryggad. Det symboliserar IFK Trelleborgs insats i år.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons