Annons

Österrike vill sänka Tyskland

På måndag kan hånade Österrike slå ut favorittippade Tyskland. Vinner värdnationen är tyskarna utslagna. "Vi ska kämpa för landet, jag tror att det blir en fantastisk match", säger österrikiske anfallaren Roland Linz.
Sport • Publicerad 15 juni 2008

Efter den sena kvitteringen (1–1) mot Polen i torsdags har de österrikiska supportrarna börjat hoppas på en superskräll mot storebror Tyskland. Österrike har inte vunnit mot Tyskland i en tävlingsmatch sedan den för österrikarna så klassiska matchen i Argentina-VM 1978 då man vann med 3–2 mot Västtyskland. En av österrikarna på planen då hette Josef Hickersberger som numera är förbundskapten. Men nostalgi är inget för den 60-årige Amstettensonen.

– En vinst för 30 år sedan spelar absolut ingen roll, säger Hickersberger.

Annons

För Tyskland har förlusten mot Kroatien satt dem i den prekära situationen. Men även om de kan slås ut på måndag så har de fortfarande allt i egna händer. Det räcker att spela oavgjort för att ta sig vidare till kvartsfinal. De måste klara sig utan avstängde Bastian Schweinsteiger och de har respekt för Österrike.

– Det kommer att vara en annan match mot Österrike jämfört med den mot Kroatien, men det kommer fortfarande att vara svårt, säger tyske mittfältaren och lagkaptenen Michael Ballack.

Även om Österrike skulle skrälla mot Tyskland måste de också hålla ögonen på matchen mellan Kroatien och Polen. Om Polen vinner samtidigt som Österrike gör det, blir det en målskillnadsaffär. Och om de båda lagen har tillverkat och släppt in exakt lika många mål blir det Polen som får spela kvartsfinal tack vare bättre resultat i de senaste EM- och VM-kvalen. Polen har fördelen av att Kroatien inte har något att spela för eftersom de redan är klar gruppsegrare.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons