Annons

Österlenkombination ingen match för TFF

Det blev som väntat allsvenska Trelleborgs FF som kom att dra det längsta strået i tränings- och uppvisningsmatchen mot Österlen All Star team. TFF vann med klara 7–0 efter 2–0-ledning i paus.
Sport • Publicerad 24 juni 2009
Foto: 
Magnus Andersson i kamp med en spelare från Österlenkombinationen.
Magnus Andersson i kamp med en spelare från Österlenkombinationen.Foto: 

YSTAD. Att Trelleborg var det bästa laget råder det ingen tvekan om och det skvallrar också slutresultatet om.

Men faktum är att Österlen gjorde en riktigt bra första halvlek då man höll spelet väl uppe. Att tala om en relativt jämn första halvlek är inte helt fel även om TFF kunde gå till pausvila med en 0–2 ledning.

Annons

Men i inledningen av andra punkterade TFF definitivt matchen genom två snabba och billiga mål och när gästerna väl fått upp ångan ökade man också på till slutliga 0–7.

– Mest nöjd är jag med att vi spelade konsekvent och till slut lyckades mala ner dem då orken tog slut för Österlen, menade TFF-tränaren Tom Prahl som inte minst var nöjd med de många målen.

Det var länge sen vi fick göra så här många mål i en match. Den här var ett bra tillfälle för oss att öva på vårt anfallsspel.

Trelleborg tog ledningen på en vacker nick av Peter Abelsson efter en frispark och ökade på till 0–2 genom ett ruggigt långskott av Andreas Drugge.

Men Österlen lät sig inte nedslås utan hade en mycket bra period i halvleken slutskede då man vaskade fram ett par hyfsade chanser och bet sig kvar på TFF:s planhalva där gästerna hade svårt att freda sig.

Då spelade vi riktigt bra och det är synd att vi inte fick ett mål där - då hade det kunnat bli en annan match. Men när de sen fick ett par billiga mål precis i början av den andra halvleken var det var det tungt att jaga boll, menade, menade Lars Blixt, en gång firad stjärna i TFF men nu bas för Österlenlaget tillsammans med Allan Lundbladh.

I Trelleborg saknades nyförvärvet, engelsmannen Adam Watts som är tänk som ersättare för Rasmus Bengtsson som förväntas lämna TFF efter sommaren.

– Han har bara varit skadefri 16 dagar men spelar i B-laget på torsdag.

Nu bildade Peter Abelsson och Yousef Fakhro mittbackspar.

– Vi har andra alternativ också men det här är vårt mittbackspar för närvarande och det blir så vi kommer att spela mot Hammarby. Hur det blir med Rasmus Bengtsson vet jag inte, men jag räknar inte med honom. Blir det en fortsättning i TFF ser jag det som en ren bonus, menade Tom Prahl som i TFF främst hyllade trion Andreas Drugge, Kristian Haynes och Magnus Andersson.

Annons

Noterbart i övrigt var att Mikael Bengtsson nu fick göra sin första match efter långtidsskadan. Ett stort plus givetvis att TFF nu har tillgång till en spelare med en känslig vänsterfot på vänsterkanten.

Noterbart också att Zoran Jovanovic fick göra sitt första mål i TFF-tröjan.

Någon i Österlen som imponerade?

– Jag har svårt att bilda mig en uppfattning men en sån som Martin Ingelsson sprang väldigt mycket och var duktig.

Axel Pileby
Jan Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons