Annons

OS-ryttare gästar Anderslöv

På söndag har Sydslätten för första gången en Grand Prix-klass i dressyr. En av dem som kommer till Anderslöv är landslagsryttaren Minna Telde.
Ridsport • Publicerad 12 april 2018
Minna Telde på hästen Santana under EM i Aachen, Tyskland, 2015. På söndagen rider hon GP-klassen i Anderslöv på valacken Isac.
Minna Telde på hästen Santana under EM i Aachen, Tyskland, 2015. På söndagen rider hon GP-klassen i Anderslöv på valacken Isac.Foto: Pontus Lundahl/TT

Fredag till söndag arrangerar Sydslätten en nationell dressyrtävling. Tävlingshelgen avslutas med en Grand Prix-klass på söndagen.

– Under mina år i klubben, och vad jag känner till, har vi inte haft så hög klass tidigare, det ska bli jätteroligt, säger Sydslättens Kajsa Ekedahl, som är pressansvarig för tävlingarna.

Annons

– I närheten finns det inte så många GP-tävlingar så det är många ryttare i Skåne som behöver den här tävlingen. Klubben är duktig på att arrangera tävlingar och fått ett bra rykte. Därför har vi tagit steget fullt ut nu, fortsätter Kajsa Ekedahl.

14 ekipage kommer till start i GP-dressyren, som startar halv fem på söndag. Största namnet är Minna Telde från Veberöd som är med i landslagstruppen. Hon har deltagit i två OS, 2004 och 2012, och i flertalet VM och EM.

På söndag tävlar hon med den 13-årige valacken Isac, som efter ett uppehåll mellan 2012 och 2015 kommit tillbaka till yttersta eliten och ekipaget har tagit sju GP-segrar sedan 2016.

Några andra etablerade ryttare som kommer till start i GP-klassen är Mattias Jansson, Edsbyn, Eva Fahlbrink, Flyinge och trelleborgsbon Ditte Egholm Nielsen, som tävlar för Everlövs ryttarsällskap.

Totalt ska 171 ekipage starta under helgen, allt från hobbyryttare till de allra bästa är med.

En av hemmahoppen är junioren Elise Lindeblad som på söndagen rider klassen FEI lagprogram, medelsvår B, ett program som används internationellt för juniorer men som i helgen även är öppet för seniorer.

Elise Lindeblad har redan hunnit göra några internationella starter tillsammans med hennes häst Velvet Hit, som är född 2011. Ekipaget rider även lördagens medelsvår B.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons