Annons

OS-platser på spel i Falsterbo

På söndag avgörs det vem som får den fjärde och sista biljetten till OS i Aten och plats i det svenska hopplaget. Efter gårdagens båda rundor av Nations Cup i Falsterbo har Peder Fredricson och hästen Magic Bengtsson kopplat ett litet grepp. Peder hade en rivning, medan värsta konkurrenten Helena Persson på Classic H hade tre.
Sport • Publicerad 9 juli 2004

- I dag gällde det att vinna för Sverige och jag tänkte därför inte alls på konkurrensen om OS-platsen, bedyrade Peder efter lagsegern. Skillnaden i nerslag de båda emellan såg heller inte Helena som något stort: - Det var slarv vid vattengraven och sedan sladdade jag in i sista hindret. Jag kan inte lasta hästen för det. Peder Fredricson fick alltså dock ett litet övertag i duellen om en plats i OS-laget och när det gäller hästen Magic Bengtsson, förklarade han så här: - Han är ett äkta unghästfynd men jag har varit på väg att ge upp honom flera gånger. Dock inte i år utan han har hoppat jättebra. Magic Bengtsson fick namnet efter förre ägaren, Anders Bengtsson och efter basketspelaren "Magic" Johnson och Peder fortsätter att analysera: - Ibland är han Magic och ibland bara Bengtsson, i dag var han verkligen Magic! Malin Baryard och Butterfly Flip hade en rivning i båda omgångarna. - Han kändes jättebra i dag. Det lilla nedslaget i vattengraven noterade jag först när jag hörde hur publiken började mumla och så såg jag det på tavlan, förklarade Malin Baryard, som inte kommer till start med Butterfly Flip i GP-hoppningen på söndag. Fjärde ryttaren i det svenska laget, Rolf-Göran Bengtsson, red sist och hade fyra fel i första men behövde inte rida i andra omgången då tävlingen redan var avgjord. Han valde också att spara Mackinley till på söndag eftersom hästen tävlat flitigt senaste tiden. I Nations Cup vann Sverige före Irland och Schweiz och toppar lagtävlingen efter åtta tävlingar. Med segern utökade Sverige till och med ledningen i cupen. - Det är väldigt viktigt att vi vinner Nations Cup och får vara med i superligan nästa år. Vi måste komma ut på de stora tävlingarna för att utvecklas, sa förbundskapten Sylve Söndergård. Sylve var inte intresserad av att vidare diskutera OS-uttagningen utan hänvisade till söndag, när Falsterbo Horse Show avslutas med hoppningens Grand Prix.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons