Annons

OS-platser på spel i Falsterbo

Två OS-biljetter ligger i potten under årets tävlingar i Falsterbo. En i hoppning och en i dressyr. I nationstävlingen kommer även andra länders hoppare att göra upp om platser i OS.
Sport • Publicerad 2 juli 2004
Royne Zetterman. BILD: CLAES NYBERG
Royne Zetterman. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Men redan nu kan vi avskriva en av favoriterna till det svenska hopplaget. Royne Zetterman sa på torsdagen: - Jag har gett upp mina planer på OS. Det är inte fair för min häst. Det var presskonferens inför Falsterbo Horse Show och snacket om OS-platserna har kommit igång. Tävlingsledaren Jan-Olof Wannius som också sitter i uttagningskommitén till landslaget räknade upp de som kan vara intressanta för den sista platsen till det svenska hopplaget. - Peder Fredricson - årets komet och stabila Helena Person ligger bra till. Men man kan inte räkna bort Maria Gretzer, Helena Lundbäck eller Royne Zetterman heller. Sedan tidigare är Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson och Peter Eriksson klara. Nu räknade ju Zetterman bort sig själv lite senare under presskonferensen. Hans topphäst Richmond Park råkade ut för en svår olycka för ett tag sen och är fortfarande inte helt återställd. Kanske kommer Zetterman att rida Richmond Park i veckan men han anser att hästen är för dåligt tränad för att kunna göra sig själv rättvisa i ett OS. Dressyrryttaren Jan Brink samarbetar med organisatörerna om tävlingsupplägget. Med stor energi presenterade han några av årets nymodigheter: - Vi spinner vidare med förnyelsen av dressyren som vi kallar för Power Grace. Brink förklarade att det kommer att säljas t-shirtar och radioapparater som är så små att de ryms i örat. Allt för att göra dressyr mer lättillgängligt. I radioapparaterna ska man kunna få direktkommentarer till dressyrritterna. En ny jumbotron ska ge publiken möjlighet att se alla domarnas bedömningar. - För att öka öppenheten. Tävlingsledare Wannius slog också ett slag för årets nationstävling som avgörs nästa fredag. Av de femton nationer som är med i Aten kommer sex stycken till Falsterbo. Och det handlar om flera långväga gäster: - Argentina, Mexiko, Nya Zeeland, Brasilien, Grekland och så Sverige. För flera länder kommer tävlingen att vara viktig för hur deras landslag ser ut i OS. Det kommer att bli en fin värdemätare både för det svenska laget och för publiken. Förutom dressyr och hoppning kommer det också att hållas internationella tävlingar i Reining samt en hel del mindre tävlingar. På öppningsdagen nu på söndag hålls det publikvänliga "Team Chasing" - lagkapplöpning över hinder och i vatten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons