Annons

OS-hästar kvar i karantän

Det är dressyren som fått det största uppsvinget till årets hästshow. Stickan i hoven är att hästarna som ska till OS är fast i Tyskland.
Sport • Publicerad 11 juli 2008

- De är i Achen, och sitter i karantän inför OS, förklarar tävlingsledaren för dressyren, Johan Lenz.

Louise Nathhorst är en av svenskarna som stannar nere i Achen.

Annons

I hoppningen ställer Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Helena Lundbäck och Peter Eriksson upp. Bland andra. Men OS-lagets hästar är på träningsläger.

- Men flera ekipage från Brasiliens lag är här. Och Norge har med sina hästar, berättar Jana Wannius, som är nöjd med startfältet.

- Det tyska laget har bra hoppare, det franska också. Och tittar man på det amerikanska så är Hillary Dobbs med. Det är dottern till Lou Dobbs, tv-ankaret, berättar Jana Wannius.

Själv brinner han för hoppningen, men det är dressyren som fått det största uppsvinget. Inte bara med läktaren utan också med ytterligare en grand prixchans. Lilla rundan har tagits ur programmet och ersatts med svenskt dressyrderby. Det innebär ytterligare två möjligheter att få se stjärnor i dressyren. De som inte sätter i karantän, vill säga.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons