Annons

OS-besked väntar för Mattias

Fyra med lagkappslaget över 4 x 100 meter fritt, utslagen i semifinalen på 100 meter fritt individuellt och så återbud inför 200 meter fritt. Det blev Mattias Ohlins EM-facit och även om han inte är helnöjd finns det förklaringar:
Sport • Publicerad 17 maj 2004

- Ja, jag fick en rejäl infektion i kroppen och kunde inte alls få ut det jag vet jag kan prestera och vad jag visat inför EM. Med tanke på förutsättningarna måste jag ändå vara nöjd med tiderna, analyserar Mattias dagarna efter hemkomsten. Med tanke på infektionen tar han en dags ledigt från simningen men sedan gäller hårdsatsning igen - oavsett hur det går på måndag: - Ja, Hasse Bergqvist har sagt att han ska nominera en del av truppen då och det är bara att hoppas. Inte minst hoppas jag det för min fortsatta planering och det vore skönt att få ett besked. Då har jag tretton veckor kvar och det är perfekt. Hasse Bergqvist har låtit meddela att han nominerar en del av truppen nu men har sedan tid på sig till mitten av juli, innan den definitiva anmälningslistan ska vara klar. Mattias värste konkurrent om en plats i OS-truppen är kanske Erik Andersson, Trollhättan men inte ens klubbkamraten Jonas Tilly kan räknas bort. Till Mattias fördel kan räknas en bättre individuell insats på 100 meter fritt vid EM jämfört med Erik. Samtidigt har Erik ett bättre personbästa - med 49.16 mot Mattias 49.53. Till detta resonemang skall läggas Jonas Tillys fantomtid vid simningar i New York i slutet av mars. Då simmade Jonas in på 49.04! För Mattias Ohlins del väntar en stortävling i Rom härnäst, den 12-13 juni: - Det är en serie på fyra GP-tävlingar som arrangeras i Italien, Monaco, Spanien och Frankrike, där jag endast ställer upp i Rom.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons