Annons

Orutin fällde TFF mot IFK

TFF hade rest sig från utspelningen i första halvlek och var i full färd med att sätta in en slutforcering. Då svarade lagets äldste spelare för ett juniormisstag.
Sport • Publicerad 20 juli 2009
Foto: 
Joakim Sjöhage deppar efter TFF:s tredje raka förlust. I bakgrunden syns Kristian Haynes.
Joakim Sjöhage deppar efter TFF:s tredje raka förlust. I bakgrunden syns Kristian Haynes.Foto: 
Andreas Drugge var bäst i TFF.
Andreas Drugge var bäst i TFF.Foto: 
Peter Abelsson och Yousef Fakhro hade mycket att stå i mot IFK.
Peter Abelsson och Yousef Fakhro hade mycket att stå i mot IFK.Foto: 

GÖTEBORG.

– Det kändes som matchen avgjordes där, sa Peter Abelsson som orsakade straffen som innebar 3–1 för serieledande IFK Göteborg.

Annons

Peter Abelsson fyllde 32 år i veckan. Han har ett SM-guld, närmar sig 130 allsvenska matcher och är en av få rutinerade i TFF.

Med tio minuter kvar av matchen på Ullevi såg han Tobias Hysén spela fram Jakob Johansson i straffområdet.

– Jag bestämde mig tidigt för att inte fälla honom, att inte gå på bollen. Jag tänkte bara låta honom springa förbi, sa Peter Abelsson.

– Sedan sparkar han på mitt ben och ramlar.

De flesta var överens om att det inte var straff, till och med Göteborgs tränare Stefan Rehn tyckte att den såg billig ut.

Men Jakob Johansson utnyttjade situationen och föll. Domare Håkan Johansson blåste och pekade på den punkt varifrån Ragnar Sigurdsson sedan fastställde slutresultatet.

– Jag ska inte ha benet ute där. Det var orutinerat, som att det är jag som är 15, sa Peter Abelsson om det faktum att unge Jakob Johansson (19 år) var den som agerade klokast för sitt lag i situationen.

– I och med att vi fått 1–2 kändes det som att vi också kunde göra 2–2. Vi skapade chanserna, sa Peter Abelsson.

TFF skapade förvånansvärt mycket på Ullevi.

Bakom det mesta låg Andreas Drugge som visade upp ett härligt spelhumör, hade en handfull vassa skott och flera läckra framspelningar.

Annons

– Jag fick för bra träff på bollen alla gånger, sa Drugge som särskilt grämer sig över skottet som ven utanför Kim Christensens högra kryss i andra halvlek.

Den vassaste chansen hade dock Fredrik Jensen som i 56:e minuten fick ett friläge – framspelad av Drugge – som borde ha resulterat.

– Tanken var att lägga in bollen i bortre hörnet, men så känner jag att jag får en fot på mig och då vill jag bara få iväg ett skott. Kanske skulle jag ha valt att ta en touch till där, sa Fredrik Jensen.

Istället drog han till ett hårt skott som gick knappa halvmetern utanför mål.

TFF-forwarden gjorde mål borta mot IFK Göteborg ifjol. Han blev målskytt även i år, en nickskarv på Mikael Bengtssons hörna i den 50:e minuten.

Men närmare än så kom inte TFF. Försprånget som laget gav Göteborg i första, två mål efter inlägg, blev för stort att hämta in.

– Vi var för tama i första halvlek och gick bort oss lite när vi låg för högt upp med våra kantlöpare (Paulino och startdebutanten Jonathan Asp) och ett tag var vi riktigt illa ute. Vi rättade till det efter paus och matchade Göteborg i andra halvlek och hade poängchans ända fram till det var tio minuter kvar. Det är inte illa med 13 spelare borta, sa tränaren Tom Prahl.

Göteborg har i och med segern tagit åtta raka segrar på sin nya hemmaarena. Den sviten kunde inte ett skadedrabbat Trelleborg sätta stopp för.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons