Annons

Örn på öppet köp imponerar i TFF-tröjan

En av de mest udda av TFF-affärer är på väg att genomföras. Holmar Örn Runarsson från isländska Keflavik är värvad på öppet köp. På fredagen imponerade han mot Halmstads BK.
Sport • Publicerad 28 januari 2006
Efter sex säsonger i Keflavik vill Holmar Örn Runarsson, till vänster, utvecklas i svensk fotboll. TFF och Keflavik har gjort en unik uppgörelse gällande vänstermittfältaren. I går gjorde han mål mot Halmstad och TFF ser inte ut att behöva använda sin öppet köp-klausul.Bild: Lennart Månsson/Bildbyrån
Efter sex säsonger i Keflavik vill Holmar Örn Runarsson, till vänster, utvecklas i svensk fotboll. TFF och Keflavik har gjort en unik uppgörelse gällande vänstermittfältaren. I går gjorde han mål mot Halmstad och TFF ser inte ut att behöva använda sin öppet köp-klausul.Bild: Lennart Månsson/BildbyrånFoto: 

När "Örnen" landade på Vångavallen i oktober var han inte i form. Två månader innan hade han spelat säsongens sista match i den isländska förstaligan.

24-åringen hade fått många lovord, men TFF tvekade. I förhandlingarna mellan klubbarna uppstod plötsligt en lösning.

Annons

– Det var långtifrån att han imponerade när han var här då, säger TFF-tränaren Conny Karlsson.

Holmars pappa är ordförande i Keflavik och han snickrade fram ett specialavtal. TFF köper Holmar och testar honom under försäsongen, men kan lämna tillbaka honom innan seriestart om han inte faller till belåtenhet. Stefan Nilsson, TFF:s vice ordförande och värvningsansvarig, skötte förhandlingarna med Keflavik.

– Detta avtal är unikt. Vi hade en fin och öppen dialog med klubben och det var avgörande för att vi skulle hitta den här lösningen. Jag tror aldrig det funnits tidigare och jag tycker det är en väldigt bra lösning, säger Stefan Nilsson.

TFF har till slutet av mars på sig att komma till ett beslut.

– Om vi nu tror på honom så kommer vi komma till ett avgörande tidigare än så, säger Stefan Nilsson.

Den U21-meriterade islänningen är glad över upplägget.

– I och med att jag fick komma tillbaka efter att ha gjort två eller tre träningar så är jag nöjd, säger Holmar. Sannolikt kommer TFF inte lämna tillbaka spelaren. I gårdagens förkortade träningsmatch – 40 minuter – mot HBK, var vänstermittfältaren en av de bättre i Trelleborg.

– Jag gjorde i alla fall ett snyggt mål. Patrik Redo slog en fin pass och jag siktade mot bortre stolpen och drog till med vänstern.

Det innebar reducering till 1– 2 och närmare än så kom inte TFF. Det allsvenska lagets försprång var för stort.

– Vi började inte bra och fick en olycklig start. Det är aldrig bra att släppa in ett mål redan efter två minuter. Men vi spelade bättre och bättre tycker jag.

Annons

Det ansåg nog de flesta som bevittnade matchen i tipshallen.

Dusan Djuric var planens dominant och efter Tomas Zvirgzdauskas nickmål i matchinledningen, var det den landslagsmeriterade mittfältaren som efter en kvart drog till och spädde på ledningen. Fem spelare debuterade i TFF. Av dem var det Axel Kjäll och Holmar Örn som var mest lyckade.

– Ja men det är också de två som har mest erfarenhet av spel på den här nivån, säger Conny Karlsson.

– Jag tycker att Charles Anderson visar potential, ingen tvekan om den saken.

Mot division ett-kombinationen Team Euro Accidente lyckades TFF avgöra först i slutminuterna sedan Christian Ahlström nickat in en hörna.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons