Annons

Örebro får lita på TFF

TFF kan avgöra striden om andraplatsen. Och efter uttalanden i TA-sporten kommer laget hårdgranskas. "Spekulationerna gör att motivationen att slå Brommapojkarna är ännu större", säger lagkaptenen Linus Malmqvist.
Sport • Publicerad 15 oktober 2006
TFF höll på att krossa Örebros allsvenska drömmar, men närkingarna kvitterade i slutminuterna. Yousef Fakhro som hellre ser Brommapojkarna än Örebro i allsvenskan nästa säsong säger nu: "Vi ska ge allt i sista matchen också". Linus Malmqvist håller med sin mittbackskollega.BILD: ANETTE SJÖSTRAND
TFF höll på att krossa Örebros allsvenska drömmar, men närkingarna kvitterade i slutminuterna. Yousef Fakhro som hellre ser Brommapojkarna än Örebro i allsvenskan nästa säsong säger nu: "Vi ska ge allt i sista matchen också". Linus Malmqvist håller med sin mittbackskollega.BILD: ANETTE SJÖSTRANDFoto: 

TFF:s 1– 1 mot Örebro innebär att Brommapojkarna har fördel i kampen om den andra direktplatsen till allsvenskan. Seger mot TFF i sista omgången är allt som krävs.

Efter TA-sportens avslöjande i lördags, att TFF-spelare hellre vill ha med sig BP än Örebro, har fått fart på spekulationerna.

Annons

– Direkt efter slutsignalen hade jag tre reportrar på mig, säger Linus Malm-qvist.

– Men om vi verkligen vill ha upp BP så skulle vi inte gått ut och sagt så. Det är ändå elitidrott det handlar om. Det här har gjort att motivationen att slå BP är ännu större. Då kan ingen säga något.

Men om ni förlorar?

– Det är ert (medias) jobb att spekulera, jag skiter i vilket.

Spekulationerna lär inte avta ju närmare lördagens dramatiska avslutning vi kommer, och trelleborgarna hade säkerligen helst varit utan det snack som vi annars kanske mest hör talas om när det gäller italiensk fotboll.

Om TFF spelar som laget gjorde mot Örebro lär ingen komma att ifrågasätta inställningen.

Gästerna som närmast var tvingade att vinna för att slå vakt om andraplatsen hade förtvivlat svårt att skapa något. TFF:s organiserade spel, den här säsongens kännemärke, fungerade utmärkt även i den sista matchen för året på Vångavallen.

Framåt var Björn Westerblad och Jimmie Augustsson nära att ge TFF ledningen.

Men det var en backtrio som skulle ge TFF ledningen. Mikael Bengtsson slog hörnan, Yousef Fakhro nickade ner bollen och Linus Malmqvist tryckte in bollen från nära håll i den 57:e minuten.

– Andra målet för i år. Första var mot Åtvidaberg, båda målen med vänstern, säger lagkaptenen.

Annons

Men ett desperat Örebro kom tillbaka in i matchen. När Mikael Bengtsson slog hål i luften i eget målområde var Ian Jeffs framme och slog in kvitteringen två minuter före slutet.

– Det retar mig. Vi blev för passiva på slutet, samtidigt var Örebro tunga när de lyfte upp en tredje man i anfallet på slutet, säger Linus.

Yousef Fakhro var också irriterad över poängförlusten.

– Det känns jäkligt tungt, extra tungt när de fick in ett mål på slutet.

1– 1 på Vångavallen samtidigt som Brommapojkarna vann med uddamålet borta mot Qviding.

Därmed måste Örebro vinna sista matchen mot Assyriska samtidigt som TFF kniper poäng mot BP.

Conny Karlsson fick flera frågor om att hans spelare hellre ser BP i allsvenskan.

– Det känns inget speciellt. Var och en får ha en åsikt. Det är väl så att när journalister frågar så förväntar de sig ett svar. Men det handlar inte om klubbens officiella ställningstagande.

– Det här laget innehåller så många vinnarskallar och jag förväntar mig att vi inte gör något annorlunda än i tidigare matcher under säsongen. Det är en hederssak att vi gör vårt bästa och inte går in och petar i vilket lag som ska följa med oss upp.

ÖSK-tränaren Patrick Walker litar på sin kollega.

Annons

– Jag har ingen anledning i att ifrågasätta det Conny säger.

TFF-spelarna verkar trivas med spekulationerna.

– Visst kan vi välja, men så jävliga kan vi inte vara, säger målvakten Fredrik Persson som får en nyckelroll i nyckelmatchen på lördag.

– Nu när det har snackats så mycket så skulle det inte förvåna om jag vid ställningen 0– 0 gör en Englandstabbe i 90:e. Då kommer det spekuleras!

Alla ni som sett Paul Robinsons dunder-blunder i EM-kvalmatchen mot Kroatien förra veckan vet vad "Fritz" pratar om.

Och visst, Fritz, då kommer det att spekuleras.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons