Annons

Ordföranden: Vi kan dra oss ur

IFK Trelleborgs spelare vill inte spela. Klubbens ordförande Patric Sandblom ser allvarligt på situationen. – Den yttersta konsekvensen är att vi drar oss ur allsvenskan.
Sport • Publicerad 27 augusti 2010

IFK Trelleborgs ordförande visar liten förståelse över spelarnas agerande att inte ställa upp i den turnering som skulle spelas i Söderslättshallen till helgen.

– Jag har förståelse för att man känner det som en obekväm situation när man inte får den ersättning man har rätt till enligt avtal. Jag har däremot ingen förståelse för att man inte vill spela matcher. Som jag har blivit informerad har man inte gjort det här som någon protest utan för att man inte är motiverad, säger Patric Sandblom.

Annons

Med tre veckor kvar till seriepremiär har ni ett lag med besvikna spelare som inte vill spela. Hur ser du på er situation?

– Det är oerhört allvarligt. Jag vill poängtera att vi i styrelsen är delaktiga för att inte ha fått ihop den ekonomiska situationen. Men jag är orolig för säsongen. Har vi inte motiverade spelare kan vi inte gå vidare.

– Vår ekonomiska situation är just nu ytterst allvarlig. Den är sådan att vi inte kan garantera något som helst under de kommande två månaderna. Vi måste prioritera skatter och fordringsägare.

Kommer spelarna någonsin att få sina pengar?

– Det är en självklarhet, det är därför folk engagerar sig genom att jobba så mycket för att lösa det här.

Men om spelarna inte kan vänta på sin ersättning och inte vill spela?

– Ett alternativ är att vi drar oss ur, det är den yttersta konsekvensen.

Kan det bli fler spelare som försvinner?

– Risken finns. Vill man inte vara kvar måste vi låta dem lämna.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons