Annons

Optimism trots skadeeländet

Tolv spelare skadade eller sjuka, en avstängd och en sjukskriven tränare. Så såg TFF:s sargade trupp ut efter mötet mot Varberg i lördags.
– Jag har gott hopp om att flera är tillbaka mot Värnamo på lördag, säger Hannu Sirviö, som nu har huvudansvaret som tränare.
Sport • Publicerad 21 maj 2012
Foto: 

Det går att måla skadesituationen svart.

Nattsvart.

Annons

Men på det örat vill inte Hannu Sirviö lyssna.

– Jag förbereder träningarna och fokuserar på det jag kan påverka så jag inte tappar energi. Skadorna lämnar jag över till det medicinska teamet, säger Sirviö.

Han har dessutom gott hopp om att flera av spelarna är tillbaka mot Värnamo.

– Jonathan Asp och Andreas Grahm har varit sjuka, men är tillbaka på tisdagens träning. Då får de tre fotbollspass och ett fyspass i sig innan lördag.

Några fler som kan bli aktuella för spel?

– Absolut. Ska jag ranka dem som har chans att spela så är det först Tobias Malm. Vi har också gott hopp om att Johan Nilsson Guiomar, Fredrik Jensen, Tuomo Turunen och Thiago kan vara med.

Det skulle vara bingo med sju sugna spelare mot Värnamo.

– Vi tänker inte chansa med någon så vi råkar ut för bakslag. Vad det gäller Tobias Malm fick han krampkänning mot Varberg, men det kan också vara en baksida.

– För Guiomar är det en irritation i ledbandet, men läkarna vill inte operera. För Fredrik Jensen och Thiago rör det sig om problem med baksidor i låren och de är inte heller avskrivna för spel. Liknande gäller för Turunen, som plågas av en knäskada, men som fick en smäll på andra knät mot Varberg. Vi ska magnetröntga i veckan, men även han är eventuellt spelklar.

Övriga skadade spelare är inte aktuella för spel mot Värnamo. Det är inte heller Kristian Haynes som är avstängd.

Annons

– Tyvärr, men så är det ju i fotbollen.

Med så många skadade spelare är det berättigat att fråga hur många licensierade spelare TFF har?

– Vet inte riktigt, kanske 25 med våra lärlingar. Och vi får använda våra spelare under 18 år utan licens.

På gårdagens träning var det en del mental peppning.

– Det är inte så konstigt att det skrivs en hel del när det går skralt. Vi pratade om att vi inte ska titta längre än till nästa träning eller match och fokusera på det vi kan påverka. Vi ska ha kul på vår arbetsplats och lyfta varandra.

Och kul verkar de att ha.

– Vi skojade lite om Jonathan Åkermans klassiska en minuters debut i superettan i lördags. Vår målvaktstränare frågade då om den förre TFF:aren Joakim Sjöhage var med i Varberg. Jag svarade att han hoppade in i 74:e minuten. Då svarade Jan Ericsson att Varberg också spelade med tio man.

Men trots att TFF fick slita med tio man de sista tjugo minuterna är man inte riktigt nöjd med en poäng.

– Vi pratade om att vi hade både med- och motgång. Vi fick oavgjort med en man mindre, men vi åkte på målet på stopptid. Nu ser vi framåt, vi har inte förlorat de senaste matcherna och vi blir bra när alla är friska.

Hannu Sirviö kommer att hålla i träningarna i veckan.

– Jag pratade med Alf (Westerberg) och han ska på återbesök till läkaren i veckan. Jag förbereder mig för att hålla i veckans arbete, säger Sirviö.

Louise Löfgren
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons