Annons

Optimism bland TFF-arna

Det är inte bara tränaren Alf Westerberg som är lugn och optimistisk utan det verkar gälla truppen i stort. Så kan man åtminstone summera efter att ha samtalat med några av spelarna - da'n före da'n före Västerås SK!
Sport • Publicerad 12 april 2002

- Det ser bra ut och den senaste veckan har koncentrationen och intensiteten på träningen ökat ett snäpp, säger Mattias Kronvall. Mattias spelar i år på mittfältet jämfört med de senaste säsongerna, då han har agerat back och han ser omplaceringen som en stor utmaning. - Det känns skoj och jag kommer väl att spela flexibelt på högerkanten, där matchbilden avgör om jag kan gå med fram eller ej. Mattias ser superettan som en nystart i fotbollskarriären och har aldrig tidigare mött Västerås. Däremot är han säker gällande allsvenskan: - Vi vill tillbaka igen! Jonas Nilsson är lagkapten och även han tycker det är skönt att serien drar igång och ser även han fram emot en nystart: - Det är ju klart ingen allsvensk premiär men det är intressant ändå. Superettan är ju nytt för mig och det kommer att handla om många nya bekantskaper, säger Jonas. Före Jonas var Jörgen Eriksson TFF-kapten men har detroniserats från tronen efter att ha gått skadad under ett helt år. Jörgen var dock tillbaka under höstens avslutande matcher och inför premiären nu har han ingen som helst känning av korsbandsskadan. - Det är riktigt skojigt att spela fotboll igen och det skall bli spännande att möta nya lag. Jörgen är en av få TFF-are som mött Västerås SK vilket skedde under VSK:s senaste sejour i mitten av 90-talet. Inför matchen säger han så här: - Jag tror på en bra säsong och jag tror inte att man tvunget behöver vinna första matchen men visst - en bra säsongsstart är så klart bra. Får vi bara igång målskyttet är vi svåra att slå och det är inte bara forwards som måste komma igång utan även andra måste göra mål. Vi är ett tungt lag att möta och extra starka på fasta situationer.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons