Annons

Onödig spänning när Pingvin vann

Pingvin står på full pott efter seger även i den andra omgången av Allsvenskan i rugby. Enköpings RK besegrades med 21–18 (3–12).– Det blev onödigt spännande, sa Pingvins lagkapten Lars Tunestål.
Rugby • Publicerad 21 maj 2017
Oscar Larsson ser till att Pingvin vänder matchen mot Enköping till 18–15 genom att göra ett försök. Matchen slutade 21–18. Foto: Tomas Nyberg
Oscar Larsson ser till att Pingvin vänder matchen mot Enköping till 18–15 genom att göra ett försök. Matchen slutade 21–18. Foto: Tomas Nyberg

Pingvins kicker James Campbell satte matchens första tre poäng, men därefter tog gästerna över poänggörande i den första halvleken genom fyra raka straffar.

– Vi kom inte upp i den standard vi vill och fick mycket onödigt emot oss. Försvarsmässigt var det bra, men de fick sparka in enkla poäng som satte onödig stor press på oss, sa Lars Tunestål.

Annons

Enköping drygade ut avståndet i den andra halvleken till 3–15 innan Tunestål gjorde hemmalagets första försök. Matthew Keane och Oscar Larsson följde efter, vilket gav 18–15. James Campbell brände samtliga sparkar efter försöken, men ordnade i alla fall en trepoängare till 21–18.

Den hårda vinden bidrog nog till kickerns besvär.

– Det hade varit med komfortabelt med de extra poängen från sparkarna. Nere vid planen var det lä, men ett par meter tog vinden i bollen. Den påverkade både vid inkast och kickar, sa Tunestål.

Nykomlingen Enköping reducerade till 21–18 och fick även en kvitteringschans i slutskedet, men den straffen missade bortalaget.

– Försvarsmässigt var det betydligt bättre än mot Troján, men vi schabblade bort mycket genom egna tekniska fel och fick bollar emot oss. Framåt låg vi på med press, men kom ofta inte de sista meterna. Anfallsspelet kommer bit för bit och grunden är att ha ett bra försvar.

Nästa hemmamatch spelas redan på lördag. Då gästar Hammarby IF, som i sin enda match den här säsongen fått stryk av Stockholm Exiles (8–10).

– Hammarby gjorde en bra match mot Exiles. Det blir nog ett tufft motstånd, sa Lars Tunestål.

Rugby, Allsvenskan

Pingvin RC–Enköpings RK 21–18 (3–12)

P: James Campbell 6, Lars Tunestål 5, Matthew Keane 5, Oscar Larsson 5.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons