Annons

Olycka störde derbystämningen

Trångt på ”läktaren” och långt mer kamp än skönspel – ja, det utmärkte söndagens lokalderby i Klagstorp, där Lilla Beddinge var gästande lag. När krutelden lagt sig och det var dags att bege sig hemåt, stod det 3–2 (2–0) i domarprotokollet.
Sport • Publicerad 6 september 2010
Här bryter Lilla Beddinges Per Andersson (i grönt) ena skenbenet i en våldsam sammanstötning med Klagstorps Andreas Hansson.
Här bryter Lilla Beddinges Per Andersson (i grönt) ena skenbenet i en våldsam sammanstötning med Klagstorps Andreas Hansson.Foto: 

KLAGSTORP. Kanske ett rättvist resultat men då mest med tanke på att Lilla Beddinge hade svårare att komma fram i direkta avslut, än att Klagstorp var det bättre laget. Ska sanningen fram, var det kamp från första till sista minuten och även om det inte var kamp om liv och död, så hettade det onödigt till vid ett tillfälle.

Det var Lilla Beddinges Per Andersson som hade bollen vid sidolinjen på Beddinges planhalva och där Klagstorps Andreas Hansson satsade våldsamt. Smällen benskydd mot benskydd hördes som ett pistolskott – säkert över halva samhället och Andreas fick gult kort. Per var oförmögen att resa sig och halvt skrek av smärta och ambulans tillkallades.

Annons

Ambulanspersonalens agerande ledde till upprördhet bland ledarna på plats och så här förklarar Beddingetränaren Lars Hansson:

– Ambulanskillen kom bort och kände på Pers fot och sa att inget var brutet och menade att vi själv kunde köra in honom till lasarettet. Sedan gick han tillbaka till ambulansen och körde därifrån!

Upprördheten blev ännu större senare och ordföranden Kent Öjvindsson berättar vidare:

– På lasarettet konstaterades att Pers skenben var mitt av och att han får gå med gips i fyra till sex veckor.

TA-sporten har förgäves försökt nå den ledarpersonal som var ansvarig i Trelleborg i går eftermiddag, när det gäller ambulansutryckning.

Det stod redan 1–0 när olyckan hände och 2–0 kom strax före pausen. Båda gångerna var Robert Nilsson målskytt. Efter pausen kom Lilla Beddinge tillbaka och reduceringen till 2–1 kom efter jämna timmens spel. Mattias Persson var målskytt då. Det dröjde dock inte länge förrän Klagstorp utökade ledningen igen och då via ett halvt självmål, där Anders Jonsson olyckligt styrde in bollen. Två minuter från slutet kom sista målet och då var det Fredrik Hansson som gjorde 3–2.

– Mer kamp än fotbollsmatch och en typisk derbymatch!

Så löd summeringen från de båda tränarna; Lars Hansson i Lilla Beddinge och Mikael Paulsson i hemmalaget.

Skegrie – som kommit mer och mer ju längre säsongen lidit – fick problem inför bortamötet med Türk Anadolu och tränaren Roland JOhansson vet mera:

– Helt otroligt! Under förmiddagen ringde nio man och anmälde sjukdom och det bidrog ju till att deras seger var helt rättvis. 4–2 (1–1) speglar väl matchen och våra mål gjordes av Jens Larsson och Oskar Mårtensson.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons