Olof Smith har fått finalsmak

I final med unghästen Atlas C. I dag kan Olof Smith följa upp med en ny finalplats, denna gång med Draco i sjuåringschampionatet. "Två jättefina hästar", säger Olof Smith.
Sport • Publicerad 7 juli 2005

Sydslättens Olof Smith är flitigt i farten under Falsterboveckan. Han hade tre hästar till start i femåringsklassen, red i onsdagens huntinglopp och i dag ska han försöka kvala med Draco till sjuåringschampionatet.

– Draco var med i Falsterbo både som fem- och sexåring utan att riktigt lyckas. Han har varit lite tittig men jag hoppas att det har gått över nu. En stor häst som inte riktigt varit klar för uppgiften tidigare men i år har han placerat sig bra flera gånger, säger Olof Smith.

Första kvalet sker i dag på morgonen, andra kvalet på lördag och eventuell final på söndag. I morgon är det final med Atlas C i femåringsklassen.

– Det ska bli spännande. En stor häst och blir det en bana med mycket galopp kan det bli riktigt bra.

I Falsterbo Hunting blev det en nionde plats med Give Me A Brake. Ett stopp i vattnet i terrängen ställde till det men i övrigt klarade sig ekipaget bra.

– Hästen blev överraskad av vattnet. Att vara felfri på banan är bra, särskilt när man varit ute i skogen och kommer tillbaka är det lätt att det trillar en bom, säger Olof Smith som blev tvåa i huntingen för tre sedan och som stortrivs med evenemanget.

– En jätterolig grej med enorm stämning och där speakern Janne Fristedt gör sitt till för att höja det hela.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.