Annons

Olika skador men samma antal

Årets TFF-säsong är i ett avseende en kopia av föregående. Skada har följt på skada. Detta trots ändrade upplägg gällande träningarna och noggrannare uppföljning.
Sport • Publicerad 22 april 2010
Fredrik Jensen är en av åtta spelare på TFF:s skadelista.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi har lagt om strategin och har en annorlunda belastning, men jag kan känna att vi inte har fått någon effekt av det, säger sjukgymnasten Peter Andersson som fått vänja sig vid att arbeta för högtryck på Vångavallen.

Ni har lagt om träningarna, ändå ter det sig som att antalet skador är på likvärdig nivå som i fjol. Hur ser du på det?

Annons

– Det är en slutsats som jag kan hålla med om. Vi har lagt om strategin och har en annorlunda belastning men jag kan känna att vi inte har fått någon effekt av det. Vi har haft lika mycket skador, men olika skador. Det har varit både frakturer och stukningar det här året.

Är du förvånad att det inte är någon skillnad?

– Låt mig säga att vi har tränat bra, på bra planer och haft jättebra förutsättningar under försäsongen. Där ser jag inga konstigheter. Träningsdoseringen har också legat på en bra nivå.

TFF är med i en större undersökning där träningsdos, träningssätt, träningsunderlag är några av parametrarna. I sommar är en första rapport klar och då kan några slutsatser dras.

– Först då får vi ett kvitto, säger Peter Andersson.

En spelare som inte haft så många skador utan snarare allvarliga skador är Fredrik Jensen. Dubbla korsbandsskador i karriären har nu följts av en kraftigare lårmuskelskada.

– Undersökningen jag gjorde av Fredrik Jensen föranledde oss att boka tid för magnetröntgen. Normalt sett gör man inte det, men jag blev lite bekymrad.

Med tanke på hans skadehistorik?

– Nej, inte ett dugg. Det här är en skada på baksidan av låret med en ordentlig blödning. Magnetröntgen ska bekräfta och utesluta vad för typ av skada det handlar om.

Fredrik blir borta hela våren?

Annons

– Hela våren låter dramatiskt, men ja så är det.

Peter Andersson har dock positiva nyheter överlag. En handfull spelare är nära comeback.

– Vi gläds åt att flera spelare är på väg tillbaka.

Martin Strandberg
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons