Annons

Olas fall avgjorde

Sport • Publicerad 24 november 2006

Robin vann på poäng över svårbrottade Alaa Habainy.

– Jag är tretton år och detta är min andra match med A-laget, säger Robin efter matchen och han har anledning att se nöjd ut.

Annons

Satsningen på brottningen är solklar och tre gånger i veckan tränar han.

Tobias Olsson var sedan ganska chanslös mot Bilal Mousa och Tobias får nog vara nöjd med att ha tagit poäng. Därmed stannade den tekniska överlägsenheten för "tigern" med 4– 1.

Erik Wahldén stretade emot i matchen därpå men var minst lika chanslös som Tobias tidigare. Skillnaden var den att Erik inte nådde fram till poäng och därmed 0– 4 och sammanlagt 4– 9 så långt.

Dennis Vollenweiders motståndare, Akil Al Akritty, inledde våldsamt och stångade ideligen ut Dennis från mattan under den inledande minuten. Akil fortsatte med en tuff stil hela vägen men efterhand fick Dennis "tag" i motståndaren och den slutliga fallsegern lyfte nästan taket i B-hallen! Om nu Dennis seger alltså var bejublad, så blev det inte mindre jubel efter den följande matchen. Där mötte Jonas Hellström Rateb El-Eina och efter en mycket fint genomförd match kunde Jonas knyta näven som segergest. Teknisk överlägsenhet gav 4– 1 och så långt 13– 10 till Starke.

Rutinerade ex-landslagsbrottaren Isaak Theodoridis gjorde vad han skulle i matchen mot Daniel Ewald och det gav en klar poängseger och 1– 3 i poängväg. 14– 13 blev till 14– 18 efter brorsan Marcus Ewalds möte med Shefli Zhulfai. Sheflis fallseger kom efter en våldsam brytning av Marcus högerarm och ett tag såg det riktigt ruggigt ut. Nye Söderslättsbasen – han valdes i förra veckan till ny ordförande i Söderslättskommittén – Roger Andersson var tillbaka på mattan. Första seriematchen efter 40-årsfesten blev också lyckad.

Alla satt nog och väntade på Rogers klassiska nacksving men det kom aldrig. Det behövdes heller aldrig utan Roger fixade poängsegern via andra grepp. I och med segern hade Starke plötsligt chansen till poäng.

17– 19 innebar ju att Ola Nilsson hade allt i sina händer i tungviktsmatchen. Ola inledde trevande mot betydligt tyngre Bilal Daoud men efter 1.20 blixtrade trelleborgaren till. Efter 1.27 hade Ola också fått ner motståndaren med skuldrorna i mattan och därmed vilt jubel igen.

Underläget med 14– 18 och 17– 19 vändes till seger med 22– 19. Därmed fortsatt serieledning och förlustfritt för BK Starke.

Sigge Hansson

BK Starke mot Malmö Tigers blev till en härlig kamp mellan två lag med duktiga brottare. Hemmalaget inledde med att ta ledningen via en strong seger
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons