Oinspirerat IFK utan chans mot Kulladal

Av försäsongens fina spel fanns inget att skönja och med facit i hand kunde förlusten ha blivit både tre och fyra mål större. Nu blev det 0– 2 (0– 0).
Sport • Publicerad 20 april 2005
Bilden ljuger, när Lindit Idrizi håller jämna steg i en nickduell. Oftast var nämligen hemmaspelarna tvåa på bollen. Närmaste IFK-vittnen är Mounir Fakhro och Filip Zahn.
Bilden ljuger, när Lindit Idrizi håller jämna steg i en nickduell. Oftast var nämligen hemmaspelarna tvåa på bollen. Närmaste IFK-vittnen är Mounir Fakhro och Filip Zahn.Foto: 

Det har legat lite i luften att IFK ska komma tillbaka i år vilket innebär att man på nytt är moget att klättra i sereisystemet och det kan mycket väl bli så i slutändan. Men i så fall får absolut inte premiären mot Kulladal bli till ett signum för IFK-spelet och emellanåt var det så dåligt att det knappast kan bli mycket sämre.

Samtidigt är första matchen alltid svår på olika sätt och extra svår för IFK denna gång, med tre av nyckelspelarna skadade.

– En premiär är alltid en premiär och vi kan inte hänga upp oss för mycket på skadorna och vi har ju det spelarmaterial vi har. Däremot tycker jag inte att våra spelare jobbade som man kan förvänta och Kulladal hade ju mycket större löpvilja, analyserar tränaren, Stefan Christoffersson, direkt efter matchen.

Magnus Malmberg, tillbaka efter utflykten till Östra Torp men knäskadad och Igor Tasevski, med ena foten i spelodugligt skick, hade garanterat betytt väldigt mycket i en premiärmatch som denna. Båda är löpstarka och bollskickliga – att lägga till målfarligheten och allt detta saknades i IFK: s anfallsspel av i går. Dessutom hade säkert Måns Månsson – också han från Östra Torp – betytt mycket på ena kanten med sin löpstyrka.

Nu ska ingen skugga falla på vare sig 19-årige Filip Zahn eller mera rutinerade Mounir Fakhro som forwards – båda gjorde säkert vad man kunde men man orkade inte etablera något anfallsspel.

Kulladalsförsvaret tog nästan varje gång enkelt hand om framläggen och med bollen tillbaka i utgångsläget blev det väldigt stressigt i IFK-lägret. Inte ens rutinerade Stefan Takac eller Emanuel Melander på mittplan orkade visa kyla eller kreativitet.

Att ens prata om "bäste IFK-are" känns fel men Patrik Lindberg, tillbaka från Stavsten, var nog den som var minst dålig och han visade också på kämpaglöd som få andra.

Kulladal hade planens i särklass bäste spelare i Jörgen Mellberg och han gjorde 0– 1 sex minuter efter pausen och kanske borde Jonas Fredriksson avvärjt i första läget, på Jörgens genomspringning. En retur gav målchansen och ur snäv vinkel slog kulladalaren in bollen. Till Jonas försvar ska läggas hans knäskada som fortfarande gör att han uppträder extra försiktigt.

Med knappa kvarten kvar kom även 0– 2 och då var det Tim Carlsson som lobbsköt in bollen i Jonas bortre kryss.

Om nu kanske Jonas Fredriksson alltså var något tafatt vid det första baklängesmålet spelade han i så fall 1– 1 mot sig själv. Han gjorde nämligen en "idioträddning" vid 0– 0 när Mubarak Nyenda språngnickade i fritt läge från ett par meters håll.

Bland 214 åskådare på läktaren fanns ett flertal "spioner" från andra klubbar i samma serie och om nu inte IFK skrämde, så finns all anledning att ta Kulladal på största allvar. Speciellt med en sådan kanonstart.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.