Annons

Öhrström redo för debut i A-landslaget

Sverige möter Frankrike i Amiens i årets första landskamp på lördagskvällen. En av frågorna: vem ska stå i mål? I fjol var Kristin Hammarström ordinarie men hon har lagt av. Dessutom är Sofia Lundgren ryggskadad. Det öppnar för trelleborgaren Stéphanie Öhrström, till vardags i italienska Verona.
Sport • Publicerad 7 februari 2014
Stephanie Öhrström.
Stephanie Öhrström.Foto: 

Stéphanie Öhrström har en A-landslagssamling bakom sig och står nu inför sin debut.

– Jag har längtat efter det här och det är bara att ge 100 procent. Om jag får spela mot Frankrike skulle det vara en riktig bonus, säger 27-åringen till svenskfotboll.se.

Annons

Öhrström flyttade till Italien hösten 2011 efter "reservjobb" i allsvenska Malmö och Jitex.

– Det har varit bra på alla sätt. Jag har fått spela matcher, jag har fått träna väldigt bra och mycket. Och målsättningen har hela tiden varit landslaget, säger hon.

Troligtvis får Öhrström stå en halvlek mot Frankrike.

"Vi är tre målvakter, men hoppas på en halvlek. Känns inte helt omöjligt faktiskt så det är bara att fortsätta köra på och försöka förvalta chansen om den ges!", skriver Stéphanie Öhrström i sin blogg Mellan stolparna på trelleborgsallehanda.se

Hedvig Lindahl och Carola Söberg är övriga målvakter i truppen.

På fredagen blev det klart att matchen sänds i TV4 Sport.

Läs mer på Mellan stolparna: http://blogg.trelleborgsallehanda.se/mellanstolparna/2014/02/06/brescia-o-frankrike/

Lisa Kron
TA / TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons