Öhrström håller chansen vid liv

Bardolino Verona har stora möjligheter att slå ut LDB FC Malmö ur Champions League. De ska tacka målvakten Stephanie Öhrström för det. Trelleborgaren var bäst på plan när hon var tillbaka på sin gamla hemmaarena.
Sport • Publicerad 1 november 2012
LDB FC Malmös inhoppare Ali Riley försöker ta sig fram. Verona spelade ett stabilt försvarsspel och när de kom igenom det italienska försvaret stod Stephanie Öhström i vägen.
LDB FC Malmös inhoppare Ali Riley försöker ta sig fram. Verona spelade ett stabilt försvarsspel och när de kom igenom det italienska försvaret stod Stephanie Öhström i vägen.Foto: Tom Wall
Stephanie Öhrström fick många kramar av familj och vänner efter slutsignalen.
Stephanie Öhrström fick många kramar av familj och vänner efter slutsignalen.Foto: Tom Wall
I fokus. Stephanie Öhrström har precis boxat ut bollen efter att en hörna försökts slå in direkt i mål. Öhrström gjorde sex kvalificerade räddningar och håller drömmen om avancemang vid liv för Verona.
I fokus. Stephanie Öhrström har precis boxat ut bollen efter att en hörna försökts slå in direkt i mål. Öhrström gjorde sex kvalificerade räddningar och håller drömmen om avancemang vid liv för Verona.Foto: Tom Wall

När första matchen i åttondelsfinalen mellan LDB FC Malmö och Bardolino Verona var slut fick Stephanie Öhrström värmande kramar i den kalla höstkvällen från familj och vänner som följde målvakten när hon var tillbaka på Malmö IP. Kramarna var nog inte bara för att det var ett kärt återseende. De var också för att gratulera för en lysande insats.

– Jag är absolut nöjd med mitt spel, men trist att vi åkte på ett baklängesmål i början, säger Stephanie Öhrström som var matchens lirare i Champions League-mötet.

Trelleborgaren gjorde sex kvalificerade räddningar och såg till att hennes lag bara förlorade med 0–1.

– Det kändes väldigt bra. Jag kände mig lugn och kände mig säker på min backlinje. När de kom fria kände jag ett lugn varje gång och väntade ut dem, berättar Öhrström om sina räddningar.

Men hon fick en mardrömsstart i återkomsten på Malmö IP. Redan efter en minut och 40 sekunder låg bollen i nätet bakom henne. LDB:s schweiziska stjärna Ramona Bachman dribblade sig fram på vänsterkanten, kom in i straffområdet och spelade in till tyskan Anja Mittag som sköt in bollen i nättaket.

– Jag blev så förbannad för vi har analyserat Malmö och visste att de vill anfalla precis så, säger Öhrström.

Två minuter senare var starten på väg att bli ännu sämre för Öhrström och Verona. Elin Rubensson kom loss till höger inne i straffområdet men Stephanie Öhrström räddade skottet.

– Det var skönt att få den räddningen, den var viktig, konstaterar hon.

Efter det stängde Stephanie Öhrström igen, och gjorde fem kvalificerade räddningar till.

* Minut 15. Öhrström räddar efter att Ramona Bachman kommit fri.

* Minut 24. Ett inlägg av Sofia Anker-Kofoed från vänster är på väg att nå framstörtande Malmöanfallare, men Öhrström kastar sig och når bollen framför fötterna på dem.

* Minut 58. Öhrström går ut och gör en benparad när Sofia Anker-Kofoed skjuter från nära håll efter att ha kommit loss till vänster.

* Minut 71. Kommer ut och täcker till hörna efter att Elin Rubensson kommit helt fri.

* Minut 89. Elin Rubensson tar sig in i straffområdet från höger men Öhrström räddar med knäna och bollen går till hörna.

– Det är lite blandade känslor när man förlorar men har spelat bra. Men det är ett okej resultat att ta med sig, säger Öhrström.

Verona spelade upp sig efter en dålig start och i början av andra halvlek hade laget ett par målchanser.

– Jag tycker att vi hade några bra lägen men där vi slarvade, det gäller att ta tillvara på lägena man får i Champions League-matcher.

Trelleborgaren såg till att åttondelsfinalen lever i returen i Verona nästa vecka.

– Det blir en annan match i Verona. Jag hoppas på att det kommer lika mycket publik som det gjorde när vi mötte Birmingham, då kom det 4000 och vi vände ett 0–2-underläge. Till nästa vecka får vi nog tre spelare tillbaka också, säger Öhrström, vars Verona saknade sex ordinarie spelare igår.

Att hon gör bra ifrån sig när hon spelar i Sverige är passande om hon vill få en chans i landslaget.

– Det skrivs mer eller mindre nästan ingenting om fotbollen i Italien i Sverige, men jag hoppas och tror att de har koll på mig. Nu är det ju en ny förbundskapten (Pia Sundhage) och det första man byter är ju inte en målvakt, men jag hoppas få chansen på en samling, säger Öhrström.

Hon försämrade inte sina chanser till det igår.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.