Annons

Ohlin ut i semifinal

TSS-simmaren Mattias Ohlin tog sig till semifinal på 100 meter frisim. Men där tog det stopp för trelleborgaren i EM-bassängen. - Det var inget bra lopp, sekunden långsammare än jag trodde han skulle göra, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson om insatsen.
Sport • Publicerad 11 maj 2004

Efter omständigheterna svarade Mattias för ett riktigt bra försökslopp. 50,69 innebar 14:e tid. - Väder och vind ställer till det och tiden motsvarar hans "pers" (50,28). Men hans uppgång efter starten var inte bra och målgången var usel, anser "Bebbe" Mattsson. Därmed fanns det hopp om bättre tid i semifinalen. 50,19 räckte till finalplats men Mattias var inte ens nära. 50,96 stannade klockan på och innebar 16:e tid. - Jag var bergsäker på en bra tid, allt har pekat på det. Han har mer i kroppen som han inte får ut, säger Bebbe. Sedan har jag förstått att ytterbanorna är rätt så kassa. Ligger man före kan det vara en fördel, ligger man efter får man motskvalpet från kanten. Mattias kan dock glädja sig med att han var den bättre av de två svenskar som kvalificerat sig. I EM-kvalet i Stockholm blev han slagen av Erik Andersson. I försöken lämnade han Erik bakom sig med knappt tre tiondelar tillgodo. Hur är det med Mattias OS-chanser? Har de stärkts eller försvagats? - Vi får tänka på att det handlar om ett semifinallopp på en ytterbana. Det är klart, hade han slagit pers hade det varit mer positivt. Känslan är att Mattias har en rätt säker plats till OS. Han hade tredje tiden i laget (måndagens 4x100 fritt, Mattias simmade på 49,78 med flygande start). Sedan slog han Erik Andersson individuellt. - Bergqvist (förbundskaptenen) har fått ett scenario som han helst sluppit. Han kan inte ge några klartecken efter det här mästerskapet utan måste invänta vad de andra gör senare i sommar. Insatserna av killarna i Madrid stärker (Joans) Tillys chanser. Vad gäller Mattias så talar rutinen för honom, samtidigt som ingen riktigt lyckats överträffa honom i EM, säger Bebbe. Fotnot. TA-sporten sökte förgäves efter en kommentar av Mattias Ohlin efter semifinalen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons