Annons

Ohlin och Johansson imponerande i försöken

TSS på förhand starkaste kort, USA-simmarna Mattias Ohlin och Camilla Johansson, motsvarade de höga förväntningarna under torsdagens försök i sim-SM.
Sport • Publicerad 13 mars 2003
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Ohlin var först ut av de två, och redan på herrarnas 4x50 meter medley visade han bra form. Ohlin simmade TSS tredjesträcka, fjärilssimmet, och säkrade därmed i praktiken TSS andraplats i heatet. Hans tid på 23.07 var snabbare än till och med Lars Frölanders. TSS gick till semifinal som sjätte klubb. En stund senare gick Ohlin i vattnet igen för 50 meter ryggsim. Ohlin gick ifrån redan vid starten av sitt heat, och simmade avstannande i mål på 25.87. Han vann heatet överlägset, men fick bara andra tid till semifinal efter KSLS Niclas Gustavsson, 25.31. - Ändå mycket imponernade, säger TSS-tränaren Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson. På första sträckan jobbade Mattias till 90 procent med kickarna, och på andra sträckan gick han bara för 70 procent. Jag har svårt attse vem som ska kunna hota honom i semi- och final. Även Camilla Johansson imponerade när hon gick i vattnet på 100 meter ryggsim. Camilla vann försöken med 1.03,40, och ser ut att kunna bli mästerskapens ryggsimsdrottning. I skuggan av stora Camilla Johansson svarade även Kim Ödin för ett fint försökslopp. Ödin gick i mål på 1.04,41 - tredje tid. - Oerhört jämna och starka lopp av både Camilla Johansson och Kim Ödin, säger Bebbe. Hoppas bara att Kim kan pressa tiden lite till i semi. Då kan det bli finalplats. Om andra övertygade kan det samma tyvärr inte sägas om Jonas Tilly. Svenska juniorrekordhållaren Tilly (48.74) misslyckades rejält på 100 meter frisim. Tilly blev sexa i sitt heat med tiden 51.54 och såg riktigt seg ut. Strax efter försökstävlingarna var det ännu inte klart om han ändå tog sig till semifinal. Sista semifinaltid var 51.18, men i TSS-lägret talades om att Landskronasimmaren Joakim Dahl eventuellt skulle stryka sig från semi och i så fall öppna för Jonas Tilly. Till sist ett glädjande TSS-resultat lite bakom de allra främsta: Niclas Clausen gjorde ett mycket bra lopp över 200 meter medley och gick in på 2.11,70 - en sänkning av personbästa med drygt två sekunder.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons