Ohlin kritisk mot simförbunden

Trelleborgs Simsällskap är utan representant i kortbane-EM i Dublin som startar på torsdag. En som tidigt valde bort mästerskapet är Mattias Ohlin. - Jag tackade nej redan efter sommarens VM, säger Mattias som inte deltagit vid något EM som avgjorts i kort bassäng. - I år tackade jag nej för att satsa på OS, precis som Lars Frölander och Therese Alshammar. Jag vet också att en sån som Stefan Nystrand inte har toppat till den här tävlingen.
Sport • Publicerad 9 december 2003

Mattias Ohlin kritiserar simförbunden - Fina (Internationella simförbundet) och Len (Europeiska förbundet). - Alla mästerskap förstör för simningen, det är för många helt enkelt. Så blir det när förbunden inte för någon dialog. Jag har hört från personer utanför simningen att de inte tycker det är kul att kolla på simning längre, men vi som är inne i det vet vad som gäller. - Vi vet att kortbanemästerskapen inte gäller lika mycket som de på lång bana. Alla de bästa är inte med. Jag tar inte ifrån någon några medaljer, ibland kan det krävas världsrekord för att vinna, men ibland blir det väl blir det väl billiga medaljer på tider som är rena skämtet, säger Mattias. Det finns dock fördelar även med ett kortbane-EM. - De som är unga och inte är etablerade kan lyftas rätt mycket av att göra bra ifrån sig.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.