Annons

Ödmjuka TFF-debutanter

Erdin Demir spelade samtliga 90 minuter och Andreas Grahm fick sammanlagt cirka sju minuter på sig och det handlar om TFF:s båda allsvenska debutanter i derbyt mot MFF.
Sport • Publicerad 4 april 2011
Foto: Peter Frennesson
Erdin Demir gjorde en klart godkänd allsvensk debut. Han tog för sig under matchens samtliga 90 minuter.
Erdin Demir gjorde en klart godkänd allsvensk debut. Han tog för sig under matchens samtliga 90 minuter.Foto: Peter Frennesson

– Det kändes jättebra och när jag bestämde mig för TFF hade jag inte räknat med att få starta i derbyt mot MFF. Jag har dock jobbat hårt och det är ett långt högre tempo jämfört med det man är van vid.

Känns det som om du nu definitivt har tagit en plats i startelvan?

Annons

– Även om det gått bra och jag alltså är nöjd med insatsen, är det, så klart, upp till Tom Prahl.

Erdin visade redan från början att han vågade ta för sig som debutant och spelade som om det gällde vilket träningspass som helst med TFF. Precis som i träningsmatcherna visade han också, att konditionen räcker fullt ut i 90 minuter och han visade på stor kreativitet längs vänsterkanten ända in i slutminuterna.

Du är ju från Malmö – fanns det många kompisar på läktaren?

– Ja, jag hade rätt många kompisar här men jag har även kompisar i MFF och som jag spelat med i juniorlandslaget.

Erdin kom till TFF från spel i division ett med LB07 och har spelat elva juniorlandskamper och är lika gammal som till exempel Ivo Pekalski, Jiloan Hamad och Jasmin Sudic bland MFF-are.

Andreas Grahm kom från division två och VMA uppe i nordöstra Skåne inför säsongen och han inledde i TFF egentligen som allra sämst.

– Ja, jag tvingades först till en meniskoperation och sedan fick jag problem med baksidan av låret på samma ben men nu känns det bara bra.

Andreas gjorde sig känd som säker målskytt i division två och har redan gjort sitt första mål för TFF – i U-lagspremiären mot MFF, när TFF vann med 3–2.

Hur kändes det att komma in mot MFF nu?

– Jätteroligt och att få spela på en sådan arena med så mycket folk men att bara komma med i truppen var ett plus i kanten för mig. Jag fick ju också känna på bollen några gånger och det här stärker självförtroendet rejält inför fortsättningen.

Louise Löfgren
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons