Annons

...och hoppas på samarbete med Inter

Trelleborgs FF och anrika storklubben Inter i samarbete? Det som vid första anblicken verkar vara en utopi kan bli verklighet, men än återstår mycket innan ett avtal är i hamn.
Sport • Publicerad 14 februari 2005

Urologprofessor Per-Anders Abrahamsson pratade fotboll med en kollega i samband med en läkarkonferens i Italien. Därmed föddes föddes fröet till ett samarbetsavtal mellan TFF och Inter.

Kollegan visade sig vara släkt med Inters ägare Angelo Moratti och Per-Anders Abrahamsson har nu upprättat kontakt med storklubben.

Annons

– Vi har inget avtal, vi är på stadiet där vi lär känna varandra. Frågan är vad vi kan erbjuda, det måste finnas något mer än att jag är vän med en släkting, säger Per-Anders Abrahamsson.

Han berättar att en av TFF:s uppgifter kan bli att hålla koll på talanger i Skandinavien för den italienska klubbens räkning.

– Vad vi är ute efter är främst ett utbyte på ungdomssidan, säger Per-Anders Abrahamsson.

– Det skulle vara en jättehit för våra spelare att komma ner till Milano.

Men något avtal är inte undertecknat?

– Nej, men jag hoppas. Jag ska träffa Moratti i mars i Milano och vi får se vad som kommer ut av det mötet. Kanske kan vi bygga sten för sten till ett samarbete mellan klubbarna. – Det är ingen slump att vi väljer att ha ett träningsläger i Italien och Lasse Larsson (sportchefen med förflutet som proffs i Atalanta) har dessutom kanaler i Italien.

Gemensamt för Moratti och Abrahamsson är deras ogillande till Juventus.

TFF-ordföranden säger att han inte ger upp kampen om de 7,5 miljoner kronor som TFF tilldömts av internationella fotbollförbundet Fifa, ett beslut som sedan Fifa tog tillbaka. Fallet gäller försäljningen av Andreas Isaksson.

När landslagsmålvakten i somras såldes till franska Rennes fick TFF knappt 400 000 kronor i utbildningsbidrag.

TFF anser sig ha rätt till mer pengar, men nu gör Juventus anspråk på den summan.

Annons

– Det handlar om runt 40 000 kronor som Juventus hävdar är deras. Det är inga stora pengar det handlar om, det är mer en principiell fråga. För Juventus är det naturligtvis kaffepengar, det motsvarar inte ens Alessandro del Pieros dagslön…

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons