Oavgjort för Torp och IFK-seger

Östra Torp Gif fick en någon trögare start efter sommaruppehållet än vad många säkert förväntat sig och Liga 06 var ofina nog att klara oavgjort via 3–3 – efter ledning för Torp med 2–1 i halvtid.
Sport • Publicerad 7 augusti 2009
Det producerades sex mål på Smygehamns IP i går och som vanligt höll sig Anders Nilsson framme som målskytt. Här blir det dock inget mål utan bollen går utanför målramen.
Det producerades sex mål på Smygehamns IP i går och som vanligt höll sig Anders Nilsson framme som målskytt. Här blir det dock inget mål utan bollen går utanför målramen.Foto: 
Foto: 

SMYGEHAMN. Annars började matchen lite som man kunde förvänta sig och redan efter två minuter var skyttekungen Anders Nilsson helt fri. Inget mål där dock och inget mål heller när Kaj Nurmi fick ett drömläge en kvart fram. Hans nick gick då via målvakten och stolpen till hörna. När första målet väl kom – ja, då var det gästerna som tog ledningen och målet kom efter 24 minuter och det kom efter ett riktigt mönsteranfall. Daniel Moberg blev målskytt, sedan han mött ett perfekt inlägg ”snett-inåt-bakåt” och där Anders Olsson i torpmålet var helt chanslös.

En något överraskande inledning på matchen men snart var ordningen återställd och först var det Anders Nilsson som nickade in 1–1 och fem minuter innan pausen gjorde sedan Mattias Herrström 2–1.

– Andra halvlek var ju inte bra men Liga 06 ska ha en eloge och det är ju ett lag som verkligen vill spela fotboll, menar Torps lagledare, Mathias Jönsson, efter matchen.

Då hade Mathias först varit med om en kvittering till 2–2 tio minuter efter pausen och sedan varit med om en spännande upplösning på matchen.

– Ja, först gör vi 3–2 genom inhopparen Niklas Mattsson i den 86:e minuten och sedan kvitterar Liga 06 med en minut kvar av ordinarie matchtid.

På Vångavallen gällde division trematchen mellan IFK och Balkan och här spelade IFK riktigt bra och då speciellt i andra halvlek. Då gick bollen ofta som på snöre mellan IFK-are och Balkan hängde inte alls med. Redan i pausen ledde IFK med 1–0 och som senare blev till slutresultatet 2–0 och båda målen stod Martin Nordbladh för.Ganska lika mål och vid 1–0 var det Måns Månsson som serverade Martin bollen och vid 2–0 var det Magnus Bönnemark.

– För en gångs skull har vi flyt och då tänker jag på inledningen, när Balkan har ett par riktigt heta målchanser med bland annat en boll i ribban. I andra halvlek spelar vi ju sedan riktigt bra och vinner också rättvist, tycker jag.

Analysen står IFK-tränaren Jimmi Olsson för och han höll med om berömmet till Måns Månsson som kanske bäste IFK-are.

– Ja, Måns gör i dag sin överlägset bästa match i år och vi vinner på att ha honom längre fram i banan. ”Åhus” (Michael Nilsson) är klart bättre defensivt av de båda och Måns är lika klart bättre när det gäller det offensiva spelet och det var riktigt roligt att se Måns i dag.

Förutom Måns ska, så klart, Martin Nordbladh ha ett extra plus för sina två mål men även Patrik Lippe är värd ett överbetyg. Precis som Carl Wachtmeister i målet som bland annat gjorde en ruggig räddning på en frispelad Balkanspelare med två minuter kvar.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.