Oavgjort för TFF

Trelleborgs FF har haft svårt för Ljungskile SK de senaste åren. Gårdagens match var inget undantag och det såg länge ut som om TFF skulle inkassera andra förlusten mot bohuslänningarna bara i år.
Sport • Publicerad 9 oktober 2006

SUPERETTAN

Ljungskile 1

TFF 1

– Vi ska vara glada som fick med oss 1– 1 hem, sa TFF-tränaren Conny Karlsson efteråt.

Kollegan i Ljungskile, David Wilson, var desto mer besviken på presskonferensen:

– Jag är förbannad över att vi inte lyckades vinna. Vi var det bättre laget och dessutom borde domaren dömt bort kvitteringsmålet för hands. Det syns också klart och tydligt på matchvideon att han fick bollen på armen.

Matchen på HA Bygg Arena saknade annars den riktiga nerven. Det saknades vilja, aggressivitet och gnista – speciellt från TFF:s sida.

– Det är förstås lite svårt med motivationen i en match som inte gäller såmycket. Och jag håller med om att det var en ganska avslagen match. Det var mycket kamp, långa bollar och många fasta situationer, sa Conny Karlsson.

Det blev också en ganska trist första halvlek inför 759 åskådare. Fram till den 45:e minuten vill säga och det var på första halvlekens övertid som första målet kom. Då var det Ljungskile som gjorde 1– 0 och det var ett riktigt klassmål. Cedomir Zarkovic släppte ut bollen till TFF-aktuelle Martin Smedberg på högerkanten. Martin i sin tur slog ett inlägg som Jörgen Wålemark elegant nickskarvade in bakom TFF-målvakten Fredrik Persson. Det var även Wålemark som avgjorde med matchens enda mål på Vångavallen i juni...

Målet verkade fungera som tändvätska inför andra halvlek. TFF spelade upp sig men skapade aldrig något riktigt tryck mot hemmamålvakten Nicklas Svensson.

Svensson behövde också bara göra två räddningar i andra halvlek men då i samma matchminut. Det var i 60:e minuten som först Michael Mensah och sedan Jonas Bjurström testade Ljungskilekeepern med ett par riktig vassa skott.

Kvitteringen skulle också komma – när publiken så smått började tro att detskulle bli 1– 0 till Ljungskile. Klockan hade passerat 71 minuter när Michael Mensah slog ett högerinlägg som möttes av inhopparen Rasmus Bengtsson. Rasmus hade då varit på planen i sex minuter när han slog in kvitteringen.