Oavgjort för IFK – storseger för HGIF

Höllviken bjöd på målkalas. IFK fick nöja sig med oavgjort. Det blev resultatet av den åttonde spelomgången i damernas division tre.
Sport • Publicerad 24 maj 2010

Efter 1–1 (1–0) hemma mot jumbolaget Skurup missade IFK-tjejerna att rycka i bottenstriden.

– Vi är inte alls bra i sista tredjedelen. Det är där vi tappar onödiga poäng, säger IFK-tränaren Magnus Lagerborg.

Frida Hansen gjorde ledningsmålet fram till 1–0. IFK hade också ett stolpskott under första halvlek.

– Deras kvittering i andra halvlek kommer efter en frispark, där de jobbar sig fram till målet men annars släpper vi inte till någonting alls bakåt och det får vi ta med oss som positivt inför fortsättningen, säger Lagerborg som också försöker se något positivt i den enda poängen.

– Vi fortsätter att hålla avståndet ned till Skurup, det skiljer ju fortfarande sex poäng.

Ska sanningen fram ökade dessutom IFK avståndet till nästjumbon Hardeberga – som förlorade under lördagen hemma mot Vången med hela 2–9. IFK passerade också Köpingebro och ligger i nuläget på en sjätteplats i tabellen.

För division tre-kollegan Höllvikens Gif blev det en skön seger mot Olympic efter två raka förluster. Segersiffrorna skrevs till hela 8–2. Bäste målskytt blev Sandra Karlström som stod för fem av Höllvikens åtta mål.Sigge Hansson