Oavgjort derby i Klagstorp

Såväl inlednings- som slutminuterna blev avgörande, när Klagstorp tog emot Minnesberg. 0-1 kom redan efter två minuters spel och 3-3 kom på ett vådaskott med endast några minuter kvar. Båda gångerna var det Minnesbergs Henrik Lindau som gjorde målen men Henrik åkte också ut strax efter kvitteringen mot slutet.
Sport • Publicerad 31 augusti 2002

Matchen slutade alltså 3-3 efter ledning i pausen för Minnesberg med 2-1, där MIF:s ledningsmål till 1-0 kom som en smärre chock för hemmapubliken. Det var rutinerade Krister Nilsson som olyckligt missade en dribbling i försvarsposition och Henrik snodde helt enkelt bollen och slog in den utan chans för Jörn Brönmar. Dick Andersson kvitterade efter knappa halvtimmen men bara minuten senare tog Minnesberg ledningen på nytt. Joakim Wihlborg slog in bollen på nick till 1-2 efter hörna. I den andra halvleken nickade först Johan Persson in kvitteringen till 2-2, innan Krister Nilssons långskott även gav 3-2. Oavgjort var rättvist och det var alltså Henrik Lindau som kvitterade i slutminuterna och då på ett något tursamt "vådaskott". Ö Torp-Skurup 1-0 (0-0) Kent Larssons nick efter 60 minuter avgjorde matchen på Smygehamns IP och även om det skapades en och annan ytterligare målchans, så var det inte många i matchen. - Nej, det handlade mest om krig på mittfältet men jag tycker ändå att vi var det bättre laget och att vi därför också vann rättvist, menade Torps lagledare, Mattias Jönsson. Övriga matcher: Janstorp-Klågerup 1-5 Kvarnby-Skabersjö 3-2 T Hällestad-Malmö United 3-0 Skegrie-Kyrkheddinge 1-2 (1-2) I division sju spelades två matcher, där matchen på Snarringe IP blev tuff och jämn. Efter underläge med 0-2 var det nära att Skegrie kommit ikapp i målprotokollet mot serieledande Kyrkheddinge men längre än till 1-2 nådde man aldrig. Mattias Arro gjorde reduceringen till 1-2 - efter ett genombrott och det närmaste i övrigt Skegrie kom var tre mer eller mindre klockrena stolpträffar. Skansen-Behar 3-4 (1-2) - Behar gjorde väl mål på sina fyra chanser men man vann helt rättvist, menade Christer Green i Skansen efter matchen. Det var också Behar som ledde matchen igenom, där segerskyttarna var Esad Brkic och Admir Islamovic - som båda gjorde vardera två mål. I Skansen var det btöderna Lindqvists egen målföreställning, där Patrik gjorde två och Rasmus ett.