Annons

Oavgjort derby i damfyran

2–2 (0–0) slutade derbyt i damfyran mellan IFK och Höllviken.
Sport • Publicerad 9 maj 2009
IFK Trelleborg jublar efter att Emma Jönsson kvitterat till 2–2 i derbyt mot Höllviken. Foto: Claes Nyberg
IFK Trelleborg jublar efter att Emma Jönsson kvitterat till 2–2 i derbyt mot Höllviken. Foto: Claes NybergFoto: 

En match utan vinnare?

– Vi gläds åt poängen. Det var viktigt att hålla Höllviken bakom oss, sa IFK-tränaren Magnus Lagerborg.

Annons

– Det här var ett stort steg framåt för oss. Vi har fått tillbaka kämpainstinkten och vi förde spelet precis som vi ville, sa Höllvikenstjärnan Sofia Landau.

I första halvlek var de röda gästerna klart bättre. Laget skapade också chanser, inte minst genom Sofia Landau som hade två frilägen, och frågan är om IFK rest sig om .

– Jag ska sätta chanserna jag har, sa hon.

– Alltid kul att få göra räddningar, man får en pusch, sa IFK-målvakten Felicia Zammal som svarade för riktigt fina parader på Landaus chanser.

Om man inte själv hittar rätt är det lika bra att spela fram. Sofia Landau följde den devisen och hittade efter paus fram till nyinbytte Alexandra Jonsson som bröt dödläget.

Men IFK-svaret kom snabbt. Karolina Persson sköt behärskat in kvitteringen. Målet väckte starka reaktioner i Höllvikenlägret då man ansåg att "Karro" varit offside.

– Det är ett derby mellan två av seriens bästa lag, då måste man tillsätta en domare av lite högre klass, tyckte Höllvikens tränare Mats Nielsen.

Han fick se sitt lag ta ledningen igen – Jessica Thern på nick efter hörna – men ännu en gång kvitterade IFK. Poängräddare blev Emma Jönsson sedan Sara Nilsson spelat fram.

– Inget höjdarmål direkt, men alla mål räknas och vi spelar oss fram till det.

Varför lyckades ni inte spela bättre?

Annons

– Det var segt, kanske var tändningen inte den bästa. Men det blev bättre i andra halvlek, sa Emma Jönsson.

Magnus Lagerborg tyckte att IFK-insatsen var den sämsta för året.

– Inte en passning gick rätt i första halvlek och vi vann inte en enda närkamp. Det var nervös. Vi har tur att "Fille" (Felicia Zammal) räddar oss kvar i matchen, löd IFK-tränarens analys.

Kollegan i Höllviken höll med.

– Vi har två eller tre frilägen, men det går troll i det. Samtidigt är Felicia en av seriens bästa målvakter. Spelmässigt är jag nöjd, vi saknade några spelare på grund av sjukdom och skador.

Höllviken har nu bara två poäng och är i skriande behov av en seger för att lyfta från sin position som tabellens nästjumbo.

– Det är tufft, men vi har bara mött de bättre lagen i serien. Alla har slagit alla och så långt efter är vi inte, sa Mats Nielsen.

Sofia Landau lägger extra fyr på derbybrasan till returmötet i Höllviken i augusti.

– Trelleborg tjongade medan vi förde spelet. En seger hade stärkt oss ännu mer, men sett till spelet går vi stärkta ur den här matchen. Det är Trelleborg som har anledning att vara oroliga.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons