Annons

Ö Torp i kamp med Stavsten och IFK

Om nu lördagen bjuder på TFF – i kamp med idel småklubbar – så lär söndagen bli rena getingboet, där Östra Torp har att ta upp kampen med Stavsten och IFK i första hand.
Sport • Publicerad 1 december 2005
Segerrusiga stavstenare efter avancemanget till division tre tidigare i höst – med tränaren Jimmi Olsson i centrum. Frågan är om det blir samma lycka i TA-cupen? @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Segerrusiga stavstenare efter avancemanget till division tre tidigare i höst – med tränaren Jimmi Olsson i centrum. Frågan är om det blir samma lycka i TA-cupen? @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

För Östra Torp handlar det om att "känna" på IFK som kommande division fyramotståndare och i Stavstens fall gäller samma premisser som för Ymor förra helgen; att överleva som enskild förening.

I Stavstens fall gäller dock bara en dag mer eller mindre, eftersom finalspelet ju äger rum på måndag eller dagen efter. Därefter återstår bara dötid fram till årsskiftet, när Stavsten och Ymor slutligen går ihop "på riktigt".

Annons

Östra Torp har visserligen tappat Martin Rengbo – tillbaka till IFK – men man har kvar alla andra duktiga lirare och som vann division fem tidigare i höst. – Vi har ju numera en massa unga i laget och de är mycket bättre på inomhusfotboll än vi lite äldre, menar tränaren, Johan Bauer.

Johan "lovar" att varken han eller tränarkollegan, Ola Persson, kommer att spela.

I stället nämner han tre unga nyförvärv – som egentligen återvänder hem till Smygehamn som fotbollsspelare:

– Ja, vi har fått Filip Marras, från TFF samt Anton Andersson och Simon Böös, IFK. Filip och Anton är mittfältare, medan Simon är målvakt, förklarar Johan.

Han erkänner dock, att det inte är helt säkert att alla tre kommer till spel redan nu.

Att han har ytterligare tänkta nyförvärv i rockärmen, det märks men han vill inte avslöja fler namn.

– Det är i ett alltför känsligt läge, avrundar Johan. Stavsten leds som i serien av Jimmi Olsson men om han själv – som då – även spelar, har han ännu inte bestämt:

– Nej, det får jag se och i övrigt får de spela som anmäler sitt intresse. Vi kommer inte att tvinga någon att spela och jag är säker på, att det kommer att bli ett ungt lag.

Oavsett vem som spelar "lovar" Jimmi att det ska gå bättre än i fjor och då kom inte Stavsten vidare från gruppspelet.

När det gäller samgåendet med Ymor ser Jimmi bara ett "problem" för tillfället:

Annons

– Ja, vi är alldeles för många på träningspassen, så det är svårt att organisera vettiga övningar.

Ovanligt angenäma problem, om man säger så och det verkar heller inte dåligt ställt i IFK-lägret:

– Nej, det ser väldigt intressant ut och extra roligt var ju, att Martin Rengbo också valde att komma tillbaka, menar Hans-Gunnar Nilsson.

Hans-Gunnar eller "Hampa" som småklubbsfantasten väl känner honom är ny som assisterande tränare i IFK och han kamperar där i hop med Nils-Erik Persson.

Nils-Erik är lika känd som "Bagar'n" runt Ystad – som Hampa är här och IFK-tränarna har samma synsätt som Jimmi, när det gäller TA-cupen:

– Ja, spelarna får själv avgöra om man vill spela och vi har ännu inte helt klart med truppen, förtydligar Hampa. IFK tränar för fullt och man kör ett pass på Vångavallens grusplan och ett inomhus i Skurup – på konstgräset där.

Västra Ingelstads IS, BFK Behar och nya Näsets FF är de klubbar som har att ta upp kampen med trion ovan.

Och det är väl inte omöjligt med ännu en knall i årets turnering, där ju Minnesberg slog ut Höllvikens Gif förra helgen.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons