Annons

Nytt silver till TKS-Nathalie

Trelleborg Kappsims Nathalie Lindborg, 14, tog ett nytt silver i ungdoms-OS i Italien. Den här gången gällde det 50 meter frisim. Precis som på 100 frisim var marginalen till segraren ytterst liten.
Sport • Publicerad 8 juli 2005

Två silver i ungdoms-OS är ett fantastiskt resultat. Ändå har inte Nathalie Lindborg haft marginalerna på sin sida.

På 100 meter frisim i tisdags fungerade inte den elektroniska tidtagningen och den manuella tidtagningen visade att Nathalie och brittiskan Lauren Collins var precis lika snabba. Domarna dömde dock till brittiskans fördel med siffrorna 4"3. Det kunde med andra ord inte riktigt klarläggas om Collins verkligen var före i mål.

Annons

På 50 frisim fungerade tidtagningen och den här gången visade den att Nathalie hade fått stryk av fransyskan Delph Scorpolini-Roche med nio hundradelar.

– Riktigt häftigt ändå. Silver är verkligen inte fy skam, säger den svenske ledaren Jörgen Edin som berättar om loppet.

– Det var stenhårt hela vägen som det brukar vara på 50 meter. Nathalie höll sig bra framme men tyvärr så fattades det nio hundradelar.

Efter försöket hade Nathalie tredje tid med 27,65 och i finalen putsade hon det till 27,21.

– Det är väl något över vad hon gjort tidigare. Men om man tittar på vilket tufft program hon haft så är det bra ändå. Hon börjar bli riktigt trött nu, säger Jörgen Edin.

På 200 frisim hade Nathalie fjärde tid efter försöken med 2.08,64. I finalen, som gick efter 50-metersfinalen blev det en sjätteplats på 2.08,81.

Nu återstår en medleylagkapp och den simmas på fredagen.

Jörgen Edin:

– Tjejerna bör ha en bra chans att ta en pallplats. Kapacitet finns.

För Nathalie Lindborgs syster Eleonor Lindborg, som är ett år yngre, kunde det också ha blivit medalj. Men laget på 4x100 meter frisim slutade fyra.

Annons

– Ändå riktigt härligt att en 92:a kan ta för sig så pass. Ett riktigt löfte det med, säger Jörgen Edin.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons