Nytt seriesystem inom rugbyn diskuteras

Svenska rugbyförbundets årsmöte inne i Malmö under lördagen innebar bland annat att ett nytt seriesystem fördes upp till diskussion på initiativ av Pingvin och Enköping.
Sport • Publicerad 16 mars 2002

- Vi hade motionerat om ett nytt seriesystem på elitnivån med en nord- och en syd-serie och samtidigt hade Enköping också motionerat i frågan och de hade en liknande idéskiss för hur det skulle kunna se ut, berättar Jörgen Kaptein, ordförande i Pingvin RC. Anledningen till att man skulle vilja dela upp elitserien i en nordlig och en sydlig sådan med ett SM-slutspel där de bästa lagen från de båda serierna möts är förstås att man vill spara in pengar från klubbarnas sida. - Det finns många lag som avstår från seriespel för att man tycker att det blir för dyrt med resorna helt enkelt och då skulle kanske detta kunna vara ett sätt att komma tillrätta med problemet, säger Kaptein. Frågan om ett nytt seriesystem sköts vidare från årsmötet till tävlingskommittén som i ett speciellt arbetsutskott med representanter från klubbarna ute i landet ska gå igenom frågan grundligt och lämna fram ett resultat senast vid utgången av det här året.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.