Annons

Nytt rekord i finalen

Josefin Lillhage lyser upp den svenska tillvaron i Palau Sant Jordi. Hon följde upp sin fina semifinalsimning med ett ännu bättre finallopp.
Sport • Publicerad 23 juli 2003

- Jag var tröttare än jag varit tidigare men kände ändå att jag hade krafter. Jag är jättenöjd med loppet, sa "Jossan". Hon blev sexa på 200 meter frisim och tangerade därmed Sveriges två bästa placeringar detta VM. Än bättre var tiden - 1.59,28 - nytt svenskt rekord för andra dagen i rad. - Meningen var att jag skulle vara en halv sekund snabbare efter halva loppet jämfört med semifinalen. Nu blev det lite mer. Jossan hade 58,22, hela 85 hundradelar snabbare än tisdagens rekordtid, vid vändningen under startpallarna. Då var hon trea och förbundskaptenen hade förhoppningar. - Hon gick för medalj och blev sexa. Men hon var med hela tiden och stötte hela loppet igenom fram till sista 25. Jag är mäkta stolt över hennes sätt att simma, sa Hasse Bergqvist. Josefin Lillhage har sänkt sitt personbästa på distansen med 1,3 sekunder i år och med närmare sekunden under VM. Nu har hon stor chans att delta i Aten, sitt tredje raka OS i så fall. - Förhandsnomineras inte Jossan efter det här så vet jag inte vad man måste prestera, sa Hasse Bergqvist. - Kan Jossan fortsätta på den här vägen blir det jäkligt intressant på OS.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons