Annons

Nytt personbästa av Odell

Trots förkylning lyckades höjdhopparen Lukas Odell vinna och slå nytt personligt rekord vid Världsungdomsspelen i Göteborg. Efter 2.08 saknas nu bara fyra centimeter till kvalgränsen för junior-EM.
Sport • Publicerad 29 juni 2009

TRELLEBORG. IFK Trelleborgs Lukas Odell kommer närmare och närmare junior-EM i friidrott. Under lördagens höjdhoppstävling vid Världsungdomsspelen i Göteborg tog han ytterligare ett steg. 2.08 och personligt rekord.

– Dessutom hade jag några jättebra försök på 2.12. Det var väldigt nära, men jag klarade det inte riktigt, berättar Odell.

Annons

Segern och det fina resultatet blir än mer imponerande när man tar hänsyn till de fysiska förutsättningarna. Det var en alvedontuggande Odell som flög över rekordhöjden.

– Jag mådde faktiskt inte så jättebra eftersom jag lyckades tajma in en förkylning lagom till tävlingen. Men jag tände till när jag klarade två meter och efter det gick det faktiskt rätt så bra.

Till skillnad från många andra tävlingar Odell deltar i, hade han den här gången god konkurrens. Både tvåan, Glanshammars Erik Sundlöf, och trean, Rånäs Marcus Rundquist pressade Odell med sina 2.06 respektive 2.04.

– Jag kände mig inte alls säker på att vinna, men jag hoppar alltid mycket bra när det är hårt motstånd. Det är i sådana här tävlingar som jag hoppar som bäst, säger han.

Att höjdhoppslivet flyter på så bra just nu beror på ökad träningsdos.

– Jag har blivit mycket starkare, vilket gjort att jag har kunnat träna hårdare. Spänst har jag alltid haft, men nu kan jag utnyttja den på bästa sätt också. Man kan se skillnaden i och med att jag höjt min lägstagräns från 1.95 till två meter.

Men lördagens rekord till trots. Fortfarande saknar Lukas Odell fyra centimeter till att få åka med till junior-EM i Serbien senare i sommar. Och endast två chanser återstår.

– Det är tävling i Stockholm nästa helg och sedan i Helsingborg veckan därpå. I någon av dem måste jag ta 2.12, men det känns som att det kan gå. Jag hade lika gärna kunnat klara det i Göteborg så det är bara att jaga vidare, säger Odell.

Johan Silfversten Bergman
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons