Annons

Nytt namn till vänster

I fjor tog BK Näset steget från fyran till trean. Mikael Bengtsson hoppade över några divisioner " till superettan och TFF. "Jag utvecklas hela tiden", säger den 23-årige vänsterbacken.
Sport • Publicerad 16 april 2005
Mikael Bengtsson konkurrerar om en plats på vänsterbacksplatsen. @08 Bildbyline:BILD: Tomas Nyberg
Mikael Bengtsson konkurrerar om en plats på vänsterbacksplatsen. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

Trelleborg har i flera år haft ett fruktat vänstervapen i Patrik Svenssons offensiva utflykter. Nu är "Patte" borta och ersättaren heter Mikael Bengtsson.

– En klok spelare med bra vänsterfot. Spännande, lyder TFF-tränaren Conny Karlssons omdöme.

Annons

Om Patrik Svensson hade brister i det defensiva spelet är det i offensiven som Mikael Bengtsson har sina. Åtminstone har han inte tagit tillräckligt mycket initiativ framåt för att Conny Karlsson ska vara nöjd. – Jag vill se att Micke deltar mer i anfallsspelet. Han ska inte bara vara med i uppspelsfasen utan även komma upp på överlapp så som Dennis (Melander) gör på sin kant. Vi vill ha ytterbackar som utmanar.

Conny Karlssons ord har även nått Mikael Bengtsson.

– Jag jobbar på det. Vi hade trebackslinje i Näset och det är en omställning. Det har blivit bättre och bättre.

Mikael Bengtsson kom till TFF redan i höstas och spelade då med B-laget. Debuten i förstauppställningen lät vänta på sig, faktiskt ända till träningslägret i Italien.

En bristning på baksidan låret satte stopp för både matcher och träning. Han missade drygt en månad.

– Det kanske inte hade gjort så mycket om det handlat om en spelare som varit med på den här nivån innan, men Micke kommer ju från lägre divisioner och hade haft stor nytta av de här veckorna. Nu kom han in sent men har gjort det riktigt bra, bland annat spelade han bra i första halvlek mot Helsingborg, säger Conny Karlsson.

Och sett till de senaste träningsmatcherna talar mycket för att den riktiga debuten sker på söndag.

– Jag har hela tiden hoppats få spela, men konkurrensen är stenhård. Ingen är självskriven i laget, säger Mikael Bengtsson.

Hur tror du det går för TFF i år?

– Svårt att säga. Det har sett bra ut i träningsmatcherna. Övre skiktet tror jag det ska bli och även om vi inte har det som mål så tror jag att vi kan gå upp om vi spelar bra.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons